Vsetín za osm milionů zateplil školní družinu a vyměnil okna

ZŠ Trávníky (Foto: www.zs-travniky.cz)
VSETÍN – Zateplení a výměny oken a dveří se dočkala družina v ZŠ Trávníky ve Vsetíně. Město na to dalo skoro osm milionů korun, řekla serveru Zlin.cz mluvčí radnice Jana Raszková.

Objekt družiny pochází z roku 1964 a od té doby se v něm žádná zásadní oprava ani rekonstrukce neuskutečnila. „Okna už byla ve špatném technickém stavu a také samotná budova nebyla nijak zateplena, a docházelo tak ke zbytečným energetickým ztrátám,“ zdůvodnil už v minulosti nutnost rekonstrukce budovy družiny ředitel školy Libor Slováček.

Většina prací se uskutečnila v létě, aby nenarušily provoz školy. Kromě výměny starých dřevěných oken za plastová jsou v objektu i nové vchodové dveře, došlo k zateplení fasády, půdy hlavní budovy družiny a plochých střech nad přístavky či instalaci nového bleskosvodu. „Vše se stihlo tak, jak bylo plánováno, družina byla v provozu od začátku září. Fasádu dokončila firma Commodum z Valašské Bystřice v říjnu,“ uvedl místostarosta pro oblast školství a sportu Tomáš Pifka.

Závěr prací poznamenala ale jedna nepříjemnost. „Těsně před předáním městu poškodil vandal novou fasádu a vytrhl z ní nový bleskosvod. Případem se zabývala i policie. Dodavatel tak musel tuto závadu odstranit na vlastní náklady,“ uvedl místostarosta.

Investiční akce nebyla na trávnické škole poslední. Už pro příští rok se připravuje hned několik dalších akcí. „V plánu je rekonstrukce elektroinstalace v pavilonu učeben, oprava šaten ve spojovacím krčku či rekonstrukce dopravního hřiště. Největší akcí pak bude první etapa rekonstrukce školního sportovního areálu, během níž vznikne atletický ovál se třemi dráhami o délce 200 metrů, víceúčelové hřiště, sektory pro vrh koulí a skok do výšky či sprinterská dráha,“ přiblížil plány města v ZŠ Trávníky starosta Jiří Růžička s tím, že v návrhu rozpočtu města na rok 2020 je na tuto etapu vyčleněno přibližně 20 milionů korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x