Vsetín zakončil rok 2021 výhrou nad Benátkami. Odpor soupeře zlomil v oslabení Březina

Vsetínští hokejisté doma zvítězili nad Benátkami nad Jizerou 3:1. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN - Hokejisté Vsetína poslední šichtu letošního kalendářního roku zvládli. Valaši doma ve 32. kole Chance ligy zdolali Benátky nad Jizerou 3:1 a upevnili si třetí pozici v tabulce. Na Lapači všechny branky padly až v posledních třinácti minutách.

Skóre otevřel ve vlastním oslabení Březina, pojistku přidal Rob, který asistoval u třetí trefy Jonáka. Za hosty po Dudově přihrávce snižoval Čederle.

Celému kolektivu chci pogratulovat k dnešnímu těžkému zápasu. Výhru jsme urvali bojovností, obětavostí. Škoda, že jsme soupeři neodskočili dříve, třeba v přesilovce jsme dali dvě tyčky. Byl to o trpělivosti, zápas rozhodl první gól Březiny,“ míní vsetínský trenér Roman Stantien.

Domácím ke třem bodům pomohl skvělý výkon brankáře Berana, jenž na Lapači vypomáhá z druholigového Sokolova.

První třetina nebyla podle mých představ, ale hráli jsme zodpovědně. Bohužel jsme prohrávali osobní souboje, neudrželi se na puku. Když už jsme se tam dostali, pokazili jsme finální přihrávku,“ posteskl si Stantien.

V prostřední části se Valaši zlepšili, střelecky se však dál soužili. „Měli jsme přesilovky, v nich nastřelili dvě tyčky,“ povzdechl si. „Na druhé straně ale soupeř dobře bránil, byl pořád nebezpečný. Hrozil hlavně z brejků, dokonce i v oslabení nám zatápěl. Byl to úplně jiný mančaft, než když jsme hráli tam,“ přidal slovenský kouč.

Valaši nakonec vyhrocené utkání s mnoha potyčkami převrátili na svoji stranu.

Vsetínští hokejisté tak do roku 2022 vstoupí ze třetí pozice se ztrátou sedmi bodů na vedoucí první Litoměřice. Další zápas odehrají v pondělí na ledě Kolína.

VHK ROBE VSETÍN – HC BENÁTKY NAD JIZEROU 3:1(0:0, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 48. D. Březina (Ondračka), 51. Rob (J. Říha), 58. Jonák (Rob) – 53. Čederle (R. Duda). Rozhodčí: Jaroš, Marek – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 37:39. Diváci: 1000. Průběh zápasu: 2:0, 2:1, 3:1.

Vsetín: Beran – Jerofejevs, Štach, Ondračka, Smetana, Říha, Hryciow, Jenáček – Jonák, Pšurný, Rob – Gago, Kucharczyk, Březina – Berger, Vlach, Zeman – Apolenář, Pitule, Klímek.

Benátky nad Jizerou: Žajdlík – Aubrecht, Žůrek, Kovář, Kunst, Patzelt, Bukač – Daniel Špaček, Čederle, Duda – A. Dlouhý, Dušek, Pabiška – Wiencek, Jansa, Měchura – Vomáčka, Čermák, Kalaj.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x