Vsetín získal útočníka Majdana, na úvod přípravy remizoval s Prostějovem

Hokejisty Vsetína posílil zkušený slovenský útočník Juraj Majdan. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN - Hokejisté Vsetína v úvodním přípravném zápase na novou sezonu v Chance lize remizovali na ledě Prostějova 3:3. Za hosty se trefili Daniel Klímek, Roman Vlach a Miroslav Indrák, který tak zaznamenal premiérový zásah v zelenožlutém dresu.

Bylo to první přípravné utkání, kluci jsou v plné zátěži. Ráno je trénink, posilovna, pak zápas. V utkání byla spousta dobrých momentů, ale i hodně chyb, které hráčům vysvětlujeme, snažíme se je vytýkat. Naše výkonnost půjde určitě zápas od zápasu nahoru,“ uvedl na klubovém webu trenér Vsetína Jan Srdínko.

Valaši ještě před utkáním ohlásili další posilu. Vedení Robe se na spolupráci dohodlo se zkušeným útočníkem Jurajem Majdanem. Devětadvacetiletý hokejista, který získal extraligový titul s Litvínovem a v posledních sezonách působil na rodném Slovensku, kde během šesti let postupně nastupoval za Banskou Bystricu, Zvolen, Poprad, Nitru, Košice, Michalovce a Nové Zámky. Celkem odehrál 319 utkání v české a dalších 245 ve slovenské nejvyšší soutěži. Od nové sezony bude bojovat za zelenožluté barvy. Juraj je zkušený útočník v ideálním věku a věříme, že bude v týmu plnit důležitou roli,“ uvedl jednatel klubu Daniel Tobola.

Chtěl bych co nejvíc pomoci mužstvu, jak na ledě, tak v kabině, abychom hráli v horních patrech tabulky. A pak se uvidí. Myslím si, že se ode mě budou očekávat body a abych byl lídr týmu. Jsem rád, že mám jasno o své budoucnosti a že se můžu soustředit jen na hokej,“ prohlásil Juraj Majdan, jenž si premiéru za Vsetín odbyl právě v úterním přípravném utkání na ledě Prostějova.

Další prověrku před novým ročníkem Chance ligy sehrají svěřenci hlavního kouče Romana Stantiena ve čtvrtek, kdy na Lapači od osmnácti hodin přivítají Frýdek-Místek. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x