Vsetín zlomil odpor Slavie až v závěrečné desetiminutovce. Dál zůstává třetí

Hokejisté Vsetín (tmavé dresy) doma přetlačili pražskou Slavii 5:2. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN – Navázali na středeční triumf v Litoměřicích, připsali si první výhru před svými fanoušky v novém kalendářním roce. Hokejisté Vsetína zvládli těžkou domácí šichtu s pražskou Slavií, soupeře z Vršovice udolali třemi brankami v závěrečných deseti minutách 5:2 a pojistili si třetí místo v Chance lize. Vsetínský kapitán Vít Jonák si v sobotním napínavém střetnutí připsal gól a dvě asistence.

Na Lapači bylo letos poprvé veselo. „Absolvovali jsme nesmírně těžké utkání s kvalitní soupeřem. První dvě třetiny byly rozlítané, hrálo se nahoru dolů. Šlo o útočný hokej s šancemi na obou stranách. Ve třetí jsme malinko měli navrch, naštěstí jsme to proměnili góly. Vítězství si nesmírně ceníme,“ uvedl na pozápasové tiskové konferenci asistent Vsetína Jan Srdínko.

První třetině utkání mezi Vsetínem a pražskou Slavii vévodily nepřesnosti, které oběma celkům bránily ve větších gólových příležitostech. Výjimkou byla gólová situace ze 7. minuty, kdy se prosadil Kucharczyk. Pražané vyrovnali chvíli před koncem první třetiny. Havel zaskočil Málka skrytou bekhendovou střelou z pravého křídla a bylo to 1:1.

Stejným výsledkem skončila také prostřední část. Nejprve obrat završil dorážející Petrov, pak se trefil domácí kapitán Jonák.

Klíčové chvíle přišly až v závěrečné desetiminutovce. Valachy přiblížil k výhře Půček, který pak při power-play soupeře završil další vsetínský triumf. Chvíli před ním se prosadil ještě Rob.

Stantienův tým zvítězil 5:2 a naladil se na pondělní šlágr v Třebíči. Soubok tabulkových sousedů začíná na Vysočině v 17.30.

CHANCE LIGA, 42. kolo –

VHK ROBE VSETÍN – HC SLAVIA PRAHA 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 7. Kucharczyk (Hořanský, Smetana), 28. Jonák (Pšurný), 50. Půček (Vlach, Š. Jenáček), 57. Rob (Jonák, Štach), 59. Půček (Jonák, Vlach) – 19. Havel, 28. Petrov (Doležal, Havel). Rozhodčí: Koziol, Ondráček – Hanzlík, Kráľ. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 1000. Střely na branku: 31:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 5:2.

Vsetín: Málek – Jerofejevs, Ondračka, Smetana, Štach, Hryciow, Říha, Šimon Jenáček – Jonák, Pšurný, Rob – Berger, Vlach, Zeman – Březina, Venkrbec, Pitule – Hořanský, Kucharczyk, Půček.

Slavia Praha: Michajlov – Barák, Veber, Hejda, Mikuláš Hovorka, Duda, Havel, Zelingr – Poletín, Žejdl, Vlček – Machač, Knotek, Kružík – Kern, Doležal, Petrov – Šteiner, Pšenička, Jaroslav Brož.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x