Vsetíňané si stěžují na častou kriminalitu ve městě. Podle policie je situace stabilizovaná

Vsetínský starosta se sešel se zástupci státní a městské policie. Foto: Město Vsetín
VSETÍN – Množící se stížnosti ze strany obyvatel Vsetína na přepadení a jinou trestnou činnost na území města eviduje v posledních týdnech vsetínská radnice. Starosta Jiří Růžička se proto sešel s řediteli městské a státní policie na mimořádné schůzce.

Podle zástupců městské a státní policie je však bezpečnostní situace ve Vsetíně stabilizovaná a ani jedna z policejních složek neeviduje dramatický nárůst trestné činnosti.

Obě složky situaci ve městě hlídají, a pokud k trestné činnosti dojde, daří se jim dohledat a zajistit pachatele. Obě složky policie jsem také vyzval k posílení hlídkové činnosti“ informoval starosta Jiří Růžička a dodal: „Apeluji na všechny občany, aby v případě napadení, či jiného trestného činu vše co nejdříve hlásili příslušným policejním orgánům.“

K bezpečnostní situaci a kriminalitě na Vsetíně se vyjádřil ředitel Územního odboru Policie ČR Ladislav Pajdla.

Pokud jde o násilnou trestnou činnost v teritoriu města Vsetín, tak v letošním roce evidujeme tři loupežná přepadení, přičemž dvě se již podařilo objasnit a jeden skutek je v prověřování. Bezpečnost občanů ve městě je naší prioritou, obzvlášť útoky na jejich tělesnou integritu považujeme za nejzávažnější z trestných činů,“ uvedl Ladislav Pajdla.

Státní policie podle jeho slov místa, kde dochází ke zvýšenému výskytu trestné činnosti, analyzuje a ve spolupráci s městskou policií těmto lokalitám věnuje potřebnou pozornost.

Na území Vsetína jsou nepřetržitě nejméně dvě venkovní hlídky obvodního oddělení, dále v teritoriu města Vsetín operují hlídky dopravního inspektorátu, hlídka služební kynologie a příslušníci služby kriminální policie a vyšetřování,“ pokračoval Pajdla a dodal, že v případě dalšího nárůstu kriminality je možné posílit hlídkovou službu o policisty útvarů Krajského ředitelství policie Zlínského kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x