Vsetínská nemocnice má nové dialyzační středisko

Foto: Vsetínská nemocnice
VSETÍN – Pacienti se závažnou poruchou ledvin mají ve Vsetínské nemocnici nové komfortní zázemí, a to díky novému dialyzačnímu středisku, které zde bylo slavnostně otevřeno. Modernizace pavilonu K, kam se rovněž vrací dětské oddělení, infekční ambulance a vznikly zde také prostory pro budoucí zdravotníky, studenty partnerské zdravotnické školy, vyšla na více než 120 milionů korun.

Investorem modernizace budovy je Zlínský kraj. „Zcela nevyhovující prostory pro náročnou léčbu dialyzovaných pacientů jsme nahradili moderním zázemím. Jsem ráda, že součástí rekonstrukce jsou také nové prostory pro studenty a studentky místní zdravotnické školy. Věřím, že i tímto krokem přispíváme k větší atraktivitě studia zdravotnických oborů ve Vsetíně a také k tomu, že si mnozí studenti vyberou tuto nemocnici pro své další působení,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Olga Sehnalová.

Součástí modernizace byla výstavba komunikační vertikály s výtahy a schodištěm, vybudována byla záložní serverovna. Pro potřeby dialyzačního střediska byla instalována moderní úpravna vody a ředírna, vestavěná váha či světelná technika na kanylačním sálku.

Zbývající vnitřní vybavení pořídila nemocnice, ať již se jednalo o doplnění zdravotnických technologií – dialyzačních monitorů, lůžek, ultrazvukové techniky, ale také potřebného nábytku.

Nové dialyzační středisko má kapacitu 15 lůžek, kromě moderního dialyzačního zahrnuje prostorné šatny pro pacienty, ambulance, pracovny, zázemí pro personál.

„Pro naše pacienty jsou připraveny nové, příjemné prostory, které jsou větší, pohodlně zařízené, plně klimatizované a samozřejmě bezbariérové. Pro personál je zajištěno prostorné zázemí, technické vybavení a logistika oddělení nám usnadní práci. Dialyzační středisko nabízí provoz s moderní dialyzační technikou, nově je zde automatizovaný systém míchání a distribuce dialyzačních koncentrátů. K dispozici máme dva izolační boxy,“ zhodnotila primářka oddělení nefrologie a dialýzy Petra Čechová.

Oddělení nefrologie a dialýzy poskytuje léčbu nemocným s akutním i chronickým selháváním ledvin, ale také pacientům s některými závažnými otravami. K dispozici je chronická a akutní dialýza, hemofiltrace, hemoperfuze, ale nabízí také možnost zajištění domácí dialýzy. Součástí pracoviště je také nefrologická ambulance, která je zaměřena na poskytování péče pro pacienty s onemocněním ledvin a močového ústrojí.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x