Vsetínská nemocnice získala nové EKG, defibrilátor i odsávačky

VSETÍN - Nové přístrojové vybavení za více než 400 tisíc korun pořídila Vsetínská nemocnice pro oddělení následné péče. Server Zlin.cz o tom za Vsetínskou nemocnici informovala Lenka Plačková.

Při své práci zdravotníci nyní využívají moderní elektrické odsávačky, injekční dávkovače a nebulizátory, aktivitu srdce zaznamenává přímo u lůžka pacienta nový elektrokardiograf (EKG) a k záchraně života slouží výkonný defibrilátor s monitorem, který umožňuje sledovat tepovou a srdeční frekvenci. Nákup byl financován z fondů Evropské unie v rámci Integrovaného regionálního operačního programu IROP 31 na Zvýšení kvality návazné péče.

Nové vybavení pomáhá při náročné péči o pacienty, z nichž mnozí jsou dlouhodobě hospitalizovaní, imobilní, hendicapovaní. „Velkým pomocníkem jsou pro nás moderní odsávačky – přístroje pro odsávání sekretu z horních cest dýchacích u pacientů s tracheostomií, nemocných, jejichž organismus je vyčerpaný a oslabený, a pacient sám si už není schopen odkašlat. Nebulizátory zase pomáhají u pacientů, kteří při léčbě dýchacích cest potřebují inhalovat léky formou aerosolu,“ vysvětlila Adriana Šimková, vrchní sestra Oddělení následné péče Vsetínské nemocnice.

Nové vybavení pracoviště hodnotí pozitivně i primářka oddělení Zuzana Vojtěchová. „Přístroje nám usnadňují a pomáhají zvyšovat kvalitu péče, díky moderním technologiím je jejich obsluha příjemnější. V případě EKG pracujeme s vyšší kvalitou zobrazení a komplexnějšími výstupy využitelnými pro následnou analýzu,“ doplnila primářka oddělení.

Oddělení následné péče poskytuje péči lékařskou, rehabilitační i ošetřovatelskou, přijímá pacienty s chronickými nemocemi, s nevyléčitelným onemocněním, ale stále častěji také pacienty, u kterých skončila akutní fáze péče a potřebují doléčení. Modernizací prošly v minulých letech vnitřní prostory, zázemí pro pacienty i personál, ale i budova samotná, a to včetně výměny oken a zateplení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x