Vsetínská noc už zítra! Tradiční festival proběhne na několika místech města

Vsetínská noc proběhne v pátek 26. května. Foto: archiv ( Muzeum regionu Valašsko)
VSETÍN - Město ovládne Vsetínská noc. A to už zítra, tedy 26. května, kdy bude po celém městě připraveno 11 zastávek. Na nich si užijí kulturní vystoupení, filmy, prohlídky, hry a další zábavu děti i dospělí.

Stejně jako vloni se budou pohybovat mezi jednotlivými stanovišti po vlastní ose. Mapa, soutěžní kartička a programový leták budou k vyzvednutí v době konání akce v kině, knihovně, základní umělecké škole, na zámku a strojnické průmyslovce. Již po získání tří razítek si můžete na kterémkoliv stanovišti vyzvednout malou odměnu.

Vsetínská noc oficiálně probíhá od 17 do 23 hodin, každá zapojená instituce má ale v tomto rozmezí určenou svou vlastní otevírací dobu a nabídku pro návštěvníky. Pokud není stanoveno jinak, je vstup zdarma.

DŮM KULTURY VSETÍN: V 18 – 22 hodin: komentované prohlídky zázemí (po hodině, poslední ve 22 hod.), ve 21 hodin koncert Kamily Polonyové s kapelou (terasa DK).

ZÁMEK VSETÍN: V 18 – 22 hodin: volné prohlídky expozic a výstav, výtvarná dílna, fotokoutek, pátračka s odměnou, projekce k 50. číslu časopisu Valašsko (sál), občerstvení (gastro), v 18.30 hodin: vyhlášení vítězů fotografické soutěže (výstava Svět kostiček: CHEVA), v 19 hodin: komentovaná prohlídka expozice ohýbaného nábytku, v 19.30 hodin: komentovaná prohlídka expozice Od kolébky po rakev, ve 20 hodin: komentovaná prohlídka výstavy Jak se do lesa volá, v 19 – 22 hodin: vystoupení harmonikářů z Hovězské pětky (atrium aj.)

MASARYKOVA VEŘEJNÁ KNIHOVNA VSETÍN: V 18 – 22 hodin: Hurá do lesa! – deskovky, hry, fotokoutek, tvoření, šifry (K-klub), v 18 – 21.30 hodin: stezka odvahy (sklepení knihovny).

MASARYKOVO GYMNÁZIUM VSETÍN: V 18 – 20.30 hodin: prohlídky budovy A – vstup od parku (poslední ve 20 hodin) s návštěvou knihovny a komentovanou prohlídkou Galerie Nadace MG, v 18 – 20 hodin: dílna netradičních výtvarných technik (učebna výtvarné výchovy), keramická tvorba (školní keramická dílna, za vhodného počasí i venkovní učebna), v 18 – 19 hodin: cimbálová muzika (vestibul nebo před školou), v 18.30 a 19.30 hodin: zpívání a hraní pro radost – sólisté a kapela (budova A, 2. patro). 

SPŠ STROJNICKÁ VSETÍN: V 18 – 21 hodin: prohlídky dílen s praktickou ukázkou vybraných pracovišť (po půlhodině, poslední ve 20.30 hodin).

ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA VSETÍN: V 18 – 21 hodin: program na téma „Bludička Julie vidět už zdáli je, svou krásou vábí je…“, prohlídky budovy s vystoupením žáků a učitelů na netradičních místech, výtvarná dílna aj.

KINO VATRA: V 18 – 21.30 hodin: promítání na analogových promítačkách filmových pásů, prohlídka promítací kabiny, v 18 hodin: pásmo animovaných pohádek (vstupné 20 Kč), ve 20.30 hodin: Tajemství hradu v Karpatech (vstupné 50 Kč).

SZŠ a VOŠ ZDRAVOTNICKÁ VSETÍN: V 18 – 20 hodin: prohlídka budovy, muzeum ošetřovatelství a téma zdravotnictví v literatuře, „moje první noční směna“ (odborné učebny), komentovaná prohlídka výstavy maturitních prací studentů Semináře dějin výtvarného umění.

MĚSTSKÉ LÁZNĚ VSETÍN: V 17 – 21 hodin: koupání za snížené vstupné 70 Kč na osobu (80 min. včetně šatny).

GALERIE STARÁ RADNICE: V 18 – 22 hodin: komentovaná prohlídka výstavy studentů Masarykova gymnázia Vsetín.

HVĚZDÁRNA VSETÍN: Ve 21 – 23 hodin: pozorování noční oblohy, za nepříznivého počasí v budově astroprojekce, prohlídka pozorovací techniky.

Zdroj: město Vsetín

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x