Vsetínská radnice odpustí podnikatelům postiženým koronavirovou pandemií nájem

Foto: MěÚ Vsetín
VSETÍN - Vsetínští radní se rozhodli pomoci živnostníkům, které negativně poznamenala mimořádná opatření vlády přijatá v souvislostí s koronavirovou pandemií. Těm, kteří mají pronajaty nebytové prostory od města a museli své provozovny uzavřít, odpustí nájemné. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Jana Raszková.

„Od místních provozovatelů služeb a obchodů jsme obdrželi několik žádostí o snížení či prominutí nájemného v nemovitostech města. Rozhodli jsme se prominout měsíční platby všem, kterým byla jejich činnost dočasně zakázána nařízením vlády. Týká se těch, kteří platí městu nájemné do výše dvaceti tisíc korun měsíčně. O prominutí vyššího nájemného musí rozhodnout zastupitelstvo. Na nejbližším jednání se tímto budeme zabývat,“ vysvětlil starosta Vsetína Jiří Růžička.

Rozhodnutí rady města se týká zejména provozovatelů služeb a obchodů v „Kotově“ v Rokytnici, na Sychrově v budově č. 53, a také v centru města v takzvaném „Legu“, kteří byli nuceni kvůli nařízení vlády své provozovny uzavřít. Zatím se město živnostníkům rozhodlo odpustit nájemné za jeden měsíc.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x