Vsetínská radnice organizuje nákupy pro seniory

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Vsetín)
VSETÍN - Stejně jako na jaře organizuje vsetínská radnice nákupy a dovoz léků pro osamělé seniory a obyvatele města v invalidním důchodu. Blíže o tom server Zlin.cz informovala mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.

Šířící se koronavirová pandemie ohrožuje na životě především osoby ve vyšším věku.

„Jsme si vědomi, pro že pro mnohé z nich je problémem zajistit si nákup základních potravin. Ne každý má možnost požádat o pomoc rodinného příslušníka. Právě osamělým seniorům a invalidním důchodcům proto město ve spolupráci s dobrovolníky nabízí dodávku potravin, stejně jako v době nouzového stavu na jaře,“ sdělil starosta Jiří Růžička s tím, že radnice spustila kromě linky pro ty, kteří chtějí nakoupit, také telefonní linku, na níž se mohou hlásit dobrovolníci ochotní pomoci sociálnímu odboru s nákupy.

Během jarního nouzového stavu se na Odbor sociálních věcí přihlásilo na 80 dobrovolníků. Od jara se však mohla v jejich životě spousta věcí změnit, proto tvoříme novou databázi dobrovolníků. Občané, kteří mají zájem pomáhat, mohou zavolat ve všedních dnech od 8 do 13 hodin na telefonní číslo 739 243 808 a domluvit podrobnosti,“ sdělila vedoucí Odboru sociálních věcí Anna Blechová.

Tato služba radnice je zdarma, její příjemci zaplatí pouze hodnotu nákupu.

Ti, kdo by potřebovali pomoc, mohou volat na číslo 739 247 908. Ti, kdo naopak svou pomoc jiným nabízejí, ať se hlásí mezi osmou a 13. hodinou na telefonním čísle 739 243 808.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x