Vsetínská radnice podpoří sociální oblast částkou přes 10 milionů korun

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Vsetín)
VSETÍN - Vsetínští zastupitelé schválili dotační program do sociální oblasti pro rok 2021. Díky němu získají organizace, jenž působí v sociální oblasti, prostředky na svou činnost, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Jana Raszková.

Dotační program je jako obvykle rozdělen na dvě výzvy. Výzva A je určena k podání žádostí o dotace pro registrované sociální služby, což jsou například pečovatelské služby pro seniory v domácím prostředí. Výzva B je určena nestátním neziskovým organizacím, které vykonávají na území města činnost v sociální oblasti. Jedná se o služby zájmového charakteru, například mateřská centra, ale také o organizace, které poskytují činnost pro osoby se zdravotním postižením.

„Objem finančních prostředků v programu jsme nekrátili. Jsme si vědomi, že v těchto těžkých časech jsou finance na provoz domovů pro seniory a dalších zařízení a služeb potřeba. Předpokládaná částka pro rok 2021 pro obě výzvy je 10,2 milionu korun. Definitivní finanční podpora a její rozdělení budou známy až po schválení rozpočtu města na rok 2021 zastupitelstvem,“ vysvětlila místostarostka Simona Hlaváčová, jež má v gesci sociální oblast. Žádosti pro obě výzvy budou přijímány od 2. do 9. listopadu.

„Vhodnými žadateli pro Výzvu A jsou nestátní neziskové organizace se sídlem či pobočkou ve Vsetíně, které poskytují registrované sociální služby dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů. Počet žádostí není omezen,“ doplnila Martina Ďulíková, administrátorka programu z odboru sociálních věcí vsetínské radnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x