Vsetínské sídliště Rybníky čeká velká obnova

Foto: MěÚ Vsetín
VSETÍN - Ve Vsetíně finišují práce na regeneraci sídliště v Luhu a jako další přijdou na řadu Rybníky. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Jana Raszková.

Regeneraci místních sídlišť se vsetínská radnice věnuje dlouhodobě. Co se týká chystané obnovy sídliště Rybníky, městská rada za tímto účelem již vybrala zhotovitele projektové dokumentace.

V uplynulých letech se dočkala regenerace vsetínská sídliště Sychrov, Rokytnice a Jasenka. Město také revitalizovalo park mezi sídlišti Rybníky a Trávníky či takzvanou Kolonii v centru města. Posledních šest let pak trvá regenerace sídliště v Luhu. Skončit by tam měla v první polovině příštího roku.

„Tím ale práce na obnově veřejných ploch na vsetínských sídlištích rozhodně nekončí. V současné době se připravujeme na spuštění regenerace Rybníků. Vybrali jsme již zhotovitele projektové dokumentace, který by ji měl předložit na konci prvního čtvrtletí roku 2022. A ještě týž rok bychom rádi s regenerací Rybníků započali,“ uvedl starosta Jiří Růžička s tím, že samotná realizace by měla být podobně jako v ostatních sídlištích rozdělená do několika etap. „Protože náklady půjdou do desítek milionů korun, budeme se jako obvykle snažit na každou etapu získat dotaci z některého z aktuálně vypsaných dotačních titulů,“ doplnil starosta.

Regenerace Rybníků by měla podle něj obsáhnout území ohraničené na jedné straně řadou bytových domů blíže k železniční trati v ulici Družstevní a dále tratí až po ulici Štěpánská, na druhé ulicemi Benátky, Pod Žamboškou až po areál „spínačky“ ČEZ. Z této plochy však budou vyjmuty pozemky, které nejsou ve vlastnictví města.

„Samotná realizace bude podobně jako v jiných částech města zaměřena na stavební úpravy a rekonstrukce místních komunikací, parkovišť, chodníků, veřejného osvětlení, zeleně, dětských hřišť, sportovišť či úpravy ploch pro kontejnery na komunální a tříděný odpad,“ vyjmenoval na závěr starosta Růžička.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x