Vsetínský stadion má vyšší skla na mantinelech, zvýší bezpečnost

Foto: www.vsetinskasportovni.cz
VSETÍN – Zimní stadion Na Lapači ve Vsetíně má na mantinelech nová ochranná skla, která splňují nejen pravidla pro nejvyšší tuzemskou soutěž, ale i pro soutěže mezinárodní. Zvýšila se i bezpečnost diváků, řekla serveru Zlin.cz mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.

Dosavadní nadstavby mantinelů měly na delších stranách kluziště s výjimkou střídaček, kde nebyla žádná, výšku 0,9 metru. „Neodpovídalo to platným pravidlům pro nejvyšší hokejové soutěže. VHK ROBE Vsetín tak byl nucen pro každou sezonu Chance ligy žádat o udělení výjimky, jinak by domácí zápasy musel hrát na jiném stadionu,“ uvedla Raszková.

Město situaci vyřešilo. „Aby se tato situace už do budoucna neopakovala, zastupitelé rozhodli o nahrazení mantinelů z tvrzeného skla novými skly o standardní výšce 1,8 metru po dlouhých stranách kluziště a 2,4 metru po kratších stranách, tedy za oběma brankami,“ řekl starosta Vsetína Jiří Růžička.

Výměna se podle něj uskutečnila v prvním únorovém týdnu. „Z městského rozpočtu jsme do ní investovali necelých 600 tisíc korun,“ doplnil starosta Růžička. Zvýšení ochranných skel má podle něj také pozitivní vliv na plynulost hry během hokejových zápasů a zejména na bezpečnost diváků. „Případů, kdy puk vyletí mimo hrací plochu do hlediště, jistě ubude. A tím pádem i zranění diváků,“ řekl Růžička s tím, že jen v aktuálně probíhající sezoně při hokejových zápasech Na Lapači utrpělo zranění po zásahu pukem asi deset fanoušků.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x