Vsetínský web získal stříbro v soutěži Zlatý erb, vyhrály Valašské Klobouky

Foto: MěÚ Vsetín
VSETÍN – Druhé místo získaly webové stránky Vsetína v soutěži Zlatý erb v kategorii měst. Vítězem byly Valašské Klobouky a třetí místo získal Holešov, řekla serveru Zlin.cz mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.

Starosta Vsetína Jiří Růžička si v týdnu převzal v sídle Zlínského kraje ocenění z rukou hejtmana Jiřího Čunka a radního Petra Gazdíka. „V dnešní době je pro města a obce velmi těžké soupeřit s atraktivností zpravodajských severů. Jejich obsah je mnohdy tak šokující, že rychle odvádí pozornost lidí k tomu, co se jich vlastně až tak netýká, od toho, co by je mělo zajímat nejvíce. To se vztahuje k místu, kde žijí,“ uvedl hejtman Čunek.

Podle něj městům patří dík za to, že se snaží informace občanům předkládat atraktivní a zajímavou formou. „Oceňujeme ty nejlepší z nich a já si moc přeji, aby tato města byla vzorem a inspirací i pro ostatní,“ řekl Čunek.

Ocenění starostu Růžičku potěšilo. „Vnímám jej jako kladné ohodnocení práce celého týmu, který o web pečuje. Je také jednou z motivací k dalšímu vylepšení a modernizaci webu a také vzniku nového mapového portálu města Vsetín. V této chvíli máme zažádáno o dotaci z operačního programu Zaměstnanost a čekáme, zda bude naše žádost podpořena,“ sdělil Růžička.

V krajských kolech soutěže Zlatý erb se soutěžilo ve třech kategoriích, a to nejlepší webové stránky města včetně magistrátů, městských částí a obvodů, nejlepší webové stránky obce včetně městysů a nejlepší elektronická služba. Krajské kolo soutěže uspořádal spolek Český zavináč ve spolupráci se Zlínským krajem. „V prvních dvou uvedených kategoriích hodnotila krajská odborná porota celkový dojem z webových stránek, dále jejich ovladatelnost, přehlednost, informační hodnotu, výtvarné zpracování, podporu zobrazení na mobilních zařízeních či bezbariérovou přístupnost,“ objasnila Raszková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x