Vsetínští hokejisté budou hrát se Sokolovem „na dřeň“

Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN – Vstoupit do registru dárců kostní dřeně a stát se potenciálním dárcem budou moci hokejoví fanoušci, kteří 14. února navštíví zápas Vsetína se Sokolovem. Bude se zde totiž konat osmý ročník akce Hokej na dřeň. Zápis do registru bude možný také o den dříve ve Smetanově obchodní galerii, kde Valaši představí speciální dresy pro tento duel, a nabídnou autogramiádu hráčů.

Vstup do registru budou zajišťovat zdravotníci hematologického a transfuzního oddělení Vsetínské nemocnice, která je dlouholetým partnerem akce.

„Vstupem do registru můžete dát šanci na uzdravení pacientům s leukémií či dalšími poruchami krvetvorby. Podmínkou je věk od 18 do 35 let, dobrý zdravotní stav, vyplnění dotazníku, výtěr z dutiny ústní, a především ochota pomoci při záchraně života a zdraví těžce nemocných pacientů,“ vysvětlila primářka hematologického a transfuzního oddělení Vsetínské nemocnice Jana Pelková.

Akce Hokej na dřeň vznikla v roce 2016. Od té doby se přímo na Lapači do Českého národního registru dárců dřeně podařilo přivést více než 250 nových členů.

„Jsme moc rádi, že se myšlenka Hokeje na dřeň uchytila a my letos můžeme plánovat již osmý ročník. Jsme si vědomi toho, že registr je potřeba neustále doplňovat novými potenciálními dárci. Vážíme si všech, kteří do registru vstoupí buď přímo na Lapači, nebo o tom díky naší akci začnou alespoň uvažovat. Samozřejmě ne každý má tu možnost například ze zdravotních důvodů,“ uvedl výkonný manažer VHK ROBE Vsetín Filip Bazala.

Pro letošní pokračování Valaši zvolili utkání se Sokolovem, které je na programu ve středu 14. února. Protože se akce uskuteční na Valentýna, mohou fanoušci využít jednorázové akce S LÁSKOU NA HOKEJ a jejich doprovod na stání bude mít vstup na utkání zdarma.

Vsetínští hokejisté navíc do zápasu nastoupí ve speciální sadě dresů, kterou představí už o den dříve, v úterý 13. února v prostorách Smetanovy obchodní galerie, kde fanouškům nabídnou také autogramiádu.

Zájemci se zde rovněž mohou zapsat do registru dárců kostní dřeně. Jako dárek obdrží vstupenku na středeční zápas zdarma a postoupí do slosování o zajímavé ceny od Smetanovy obchodní galerie. Stejně jako na hokejovém utkání, i v tomto případě bude registraci zajišťovat odborný personál ze Vsetínské nemocnice,“ dodali Valaši na svém webu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x