Vsetínští hokejisté otočili duel se Slavií a z Edenu si odvážejí tři body

Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN – 25. kolo hokejové Chance ligy svedlo dohromady pražskou Slavii a hostující Vsetín. Ještě na začátku třetí třetiny to vypadalo na vítězství domácího týmu, jenže pak se v rychlém sledu dvakrát prosadili Valaši, kteří si z Edenu odvážejí tři důležité body za výhru 2:1.

V první třetině se do gólových šancí dostávaly střídavě oba týmy, ale brankáři střežili na obou stranách kluziště své svatyně důsledně. Na úvodní branku zápasu si tak fanoušci museli počkat až do začátku druhé třetiny, kdy se v přesilové hře za sešívané prosadil Lukáš Žejdl.

Na další branku měli slávisté zaděláno v další početní převaze ve 34. minutě, ale střela jednoho z červenobílých hráčů orazítkovala pouze tyč. Domácí byli aktivnější i na začátku třetí třetiny, kdy uzamkli hokejisty Vsetína v jejich obranném pásmu. Valachy ale skvěle podržel gólman Jakub Málek, který všechny pokusy slávistů vykryl.

Pak už ale začal úřadovat hostující tým. Ten se dočkal srovnání ve 42. minutě trefou Jana Bergera, který svůj únik přes celé hřiště zakončil střelou mezi betony Romana Málka. Domácí gólman měl plnou lapačku práce i v dalších minutách, kdy se tlak Vsetína výrazně stupňoval. Valaši pak dokonali obrat druhou přesnou trefou ve 45. minutě, když Romana Málka překonal Ondřej Smetana.

Závěrečný tlak sešívaných se v kýžené vyrovnání přetavit nepodařilo, čehož po skončení utkání litoval také kouč HC Slavia Praha Jiří Veber. Když jsme měli vytvořit nějaký tlak a na konci s tím ještě něco udělat, tak uděláme vlastně tři stupidní fauly a připravíme se o tu možnost s tím ještě něco udělat. Takže vůbec se mi to nehodnotí dobře, protože jsme prohráli,“ posteskl si Veber.

Vsetín hubené jednobrankové vedení udržel až do závěrečné sirény a z Prahy si tak odvezl plný počet bodů. Dnešní zápas byl nesmírně těžký. Jsme rádi za tři body, nicméně jsme měli špatný vstup do zápasu, Slavia měla lepší pohyb, napadali nás a my jsme se s tím špatně srovnávali. Nastartoval nás až gól v úvodu druhé třetiny, od té doby se hra trochu srovnala. Ve třetí třetině jsme dali dva góly a už jsme si zápas pohlídali,“ oddechl si hostující trenér Vsetína Jan Srdínko.

V dalším utkání Vsetín na domácím ledě přivítá vedoucí Třebíč. Zápas začíná Na zimním stadionu Na Lapači v sobotu 4. prosince od 17 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x