Vsetínští hokejisté si připomenou výročí 20 let od šestého titulu speciálními dresy

Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN – Ve Vsetíně si letos připomínají 20. výročí od zisku posledního šestého extraligového titulu. Hokejové oslavy měly původně vyvrcholit utkáním pod širým nebem ve Špindlerově Mlýně, kde měli hokejisté navléknout speciální dresy inspirované těmi, ve kterých v sezoně 2000/2001 vyhráli mistrovský pohár. Plán oslav se ale kvůli epidemiologické situaci musel změnit.

Speciální zápas pod širým nebem ve Špindlerově Mlýně v rámci Winter Hockey Games, ve kterém se měl Vsetín 10. prosince utkat s Vrchlabím, musel být kvůli nepříznivé epidemiologické situaci přeložen. O možnost vidět hráče v unikátních památečních dresech ale fanoušci nepřijdou. Hokejisté Vsetína v nich odehrají dva nadcházející duely na Lapači – ve středu 22. prosince v utkání s Havířovem a 29. prosince s Benátkami nad Jizerou.

Speciálním dresům dominují ikonické číslice a jmenovky hráčů totožné s těmi, jaké Valaši nosili v mistrovské sezoně 2000/2001. Na vrchol zlatého období rovněž odkazuje zelený pruh na rukávech. Nechybí ani výroční mistrovské logo a brand D+D Real Winter Hockey Games, pro které byly úbory původně vyrobeny. Protože měl být Vsetín ve Špindlerově Mlýně hostujícím týmem, mají dresy světlý, tedy žlutý základ.

Mrzí nás, že jsme toto důležité výročí nemohli oslavit přímo pod širým nebem v Krkonoších. Věříme, že se akce uskuteční příští rok v náhradním termínu, a že si ji všichni užijeme. Protože jsme už ale dresy vyrobili, přemýšleli jsme, jak s nimi naložit. Nakonec jsme se rozhodli odehrát v nich poslední dvě domácí utkání v roce, ke kterému se výročí vztahuje,“ přiblížil jednatel VHK ROBE Vsetín Daniel Tobola.

Půjde o symbolické završení výročí události, která na Valašsku i po letech silně rezonuje. „Šestého titulu se Vsetínem si vážím víc než triumfu se Zlínem nebo vítězství v ruské Superlize,“ uvedl například bývalý obránce a dnes sportovní manažer klubu Radim Tesařík. Dalšími pamětníky na Lapači jsou trenéři Roman Stantien a Jan Srdínko a útočník Radim Kucharczyk, jenž stále obléká zelenožlutý dres a patří k ofenzivním tahounům mužstva.

Po dvojici utkání zamíří dresy do aukce, o které bude klub informovat později. Ve hře je rovněž doprovodný program pro duel s Benátkami 29. prosince. Jeho podoba se bude odvíjet od aktuální epidemiologické situace.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x