Vsetínu těsně unikl i třetí zápas baráže. Ve fantastické atmosféře podlehl Kladnu 2:3

Hokejisté Vsetína podlehli v Brně Kladnu 2:3. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN, BRNO - Sen o návratu do extraligy se dál rozplývá. Hokejisté Vsetína nezvládli ani třetí barážový duel proti Kladnu, které opět v sestavě i s majitelem Jaromírem Jágrem zvítězili v Brně 3:2, v sérii vedou 3:0 na zápasy a jediná výhra je dělí od třetí záchrany mezi elitou za sebou. Dvěma body za gól a asistenci se na tom podílel útočník Richard Jarůšek.

Valaši nic nebalí, rvát se budou za odpory fanoušků až do konce. „Sice jsme prohráli, ale kluky jsem v kabině pochválil, protože ten výkon byl velmi dobrý a musíme to brát pozitivně do zítřejšího dne,“ říká kouč Vsetína Jiří Weintritt.

Mužstvo chválil za přístup i výkon. „První třetinu jsme měli pouze průměrnou, kdy jsme udělali chybu ve středním pásmu a inkasovali jsme gól. Ve druhé třetině nemám svému týmu co vytknout. Měli jsme dobrý pohyb, dobrý tlak do brány a myslím, že jsme měli spoustu dobrých střeleckých pozic. Nakonec jsme z toho dali i dva góly, ale porážku již neodvrátili,“ mrzí Weintritta.

Vsetín oproti úvodním dvěma duelům v Kladně nasadil do branky uzdravenou jedničku Žukova. Obejít se ale musel bez Jonáka, který si odpykal jednozápasový disciplinární trest, a také bez obránce Tepera a dalšího útočníka Zabusovse.

Rytíři udeřili hned z první šance v utkání v čase 3:09, kdy se prosadil Jarůšek. Byl to už jeho třetí gól v letošní baráži. Středočeši své vedení navýšili na konci prostřední části. Hosté při Vaňově vyloučení ve své první přesilové hře v utkání zvýšili. Po Ticháčkově přihrávce se prosadil Tralmaks.

Vzápětí udeřil i Vsetín. Po sérii dorážek dostal puk za Brízgalu Dědek. Valaši se ale dlouho neradovali. Ještě ve druhé třetině vrátil Rytířům dvoubrankový náskok Procházka, který podobně jako Jarůšek skóroval potřetí v sérii. Čtyři sekundy před koncem ale nahrál Dědek z rohu na levý kruh Hrňovi a vsetínský kapitán vrátil tým na kontakt.

V závěrečné části se šampion první ligy snažil tlačit za vyrovnáním, ale Brízgalu nepřekonali Machala, Dědek, Ondračka a v největší šanci po Klhůfkově nabídce zpoza branky ani Rob.

Vsetínu se nepodařilo vyrovnat ani při power-play. První třetina byla z naší strany celkem slušná. Od druhé části byl však Vsetín lepší, byl více v našem obranném pásmu. My jsme sice měli asi tři šance v různých přečíslení, nicméně třikrát za sebou jsme skončili v rohu. Od té doby byl Vsetín jasně lepší a děkujeme za vítězství Adamu Brízgalovi,“ uvedl kladenský kouč Otakar Vejvoda.

Čtvrtý zápas baráže se bude hrát v pondělí od 18 hodin opět v Brně.

Baráž o hokejovou extraligu v Brně – 3. zápas:

VHK Robe Vsetín – Rytíři Kladno 2:3 (0:1, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 38. Dědek, 40. Hrňa (Dědek) – 4. Jarůšek (Filip, Slováček), 37. Tralmaks (Klepiš, J. Pytlík), 40. M. Procházka (Klepiš, Jarůšek). Rozhodčí: Kika, Ondráček – Rampír, Šimánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 0:3.

Vsetín: Žukov – Š. Jenáček, Kojo, Hryciow, Staněk, Larsen, Ondračka, Ďurkáč – Rob, Klhůfek, Matějček – Hrňa, Dědek, O. Machala – Š. Bláha, Kern, Hořanský – Vaňo, M. Kratochvil, Holec. Trenér: Weintritt.

Kladno: Brízgala – Ticháček, T. Hejda, Babka, Slováček, Martenet, Veber – M. Procházka, Filip, Jarůšek – Tralmaks, Klepiš, Smoleňák – Sideroff, J. Pytlík, Frolík – Jágr, Melka, J. Strnad – od 41. navíc Kusý. Trenér: O. Vejvoda ml.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x