Vstávajte, ogaři, bitva začíná

Ilustrační foto (Foto: VHK Robe Vsetín)
VSETÍN - Na jaře to bude právě dvacet let, co se ve Vsetíně pošesté a zatím naposledy slavil mistrovský titul. Pamětníci blahých časů zestárli o čtvrt století, ale hokej je ve Vsetíně pořád velkým fenoménem. Teď stojí Lapač před další výzvou. Ve čtvrtek začíná předkolo play off, diváci na stadion nemohou, ale pěsti se tedy držet budou, ne že ne.

V závěru soutěže se Valachům hodně dařilo, na postup do elitní čtyřky to ale nebylo a tak se Vsetíňané vrhnou do série s dvanáctým týmem po základní části Ústím nad Labem.

„Také měli dobrý závěr soutěže, proto postoupili, prezentují se urputnou obranou, řada hráčů má i extraligové zkušenosti, nic k podcenění,“ povídal na online tiskové konferenci trenér Jan Srdínko.

Toho během sezóny doplnil na postu šéftrenéra Roman Stantien, který pamatuje všech šest mistrovských titulů.

„Samozřejmě krásné časy, ale ze vzpomínek se nežije a platí to pochopitelně i pro nás,“ pravil při nástupu do nové funkce před pár týdny.

Daniel Tobola je šéfem vsetínské hokejové organizace řadu let.

„Zvyknete si na všechno i na hokej bez diváků. Ovšem pro ně se hraje, to je jasné. Víme, že nám fandí i na dálku. Domácí prostředí i bez nich je pro nás výhodou, Lapač známe do detailu, dařilo se nám tu daleko více než na stadionech soupeřů. K ambicím snad jen to, že vyhrát chceme každý zápas. Rozhodovat bude momentální forma a možná i to, jak se mužstva dokážou vyhnout strašáku zvanému koronavirus, nemůžeme vyloučit, že to může být v bitvě o jediné postupové místo docela důležitý faktor.“

Sérii proti Ústí začínají Vsetínští ve čtvrtek dvěma duely na vlastním ledě, hraje se na tři vítězné utkání. Tak tedy v intencích proslavené vsetínské hokejové hymny: vstávajte ogaři, bitva začíná.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x