Východní Morava se prezentuje na veletrhu v Bratislavě

Foto: Jiří Balát
ZLÍN – Turistický region Východní Morava se prezentuje od čtvrtka do neděle na veletrhu ITF Slovakiatour 2020 na Výstavišti Incheba v Bratislavě. Návštěvníci ze Slovenska jsou na prvním místě mezi návštěvníky regionu, řekl serveru Zlin.cz mluvčí Centrály cestovního ruchu Východní Moravy Zdeněk Urbanovský.

Centrála, která prezentuje turistický potenciál Zlínského kraje, připravila pro letošní veletrh stánek o rozloze 25 metrů čtverečních. „Je vybavený pěti informačními pulty, na kterých jsou zástupci turistických oblastí Kroměřížsko, Slovácko, Valašsko, Zlínsko a Luhačovicko,“ uvedl Urbanovský.

Východní Morava je tradičním vystavovatelem na veletrhu. „Slovenský trh je pro nás velmi důležitý, návštěvníci ze Slovenska jsou celkem logicky na prvním místě mezi zahraničními návštěvníky našeho regionu. Je to dáno jednak tím, že Zlínský kraj má se Slovenskem nejdelší úsek společné hranice, ale i tím, že s kolegy z okolních slovenských krajů pravidelně spolupracujeme na společných projektech,“ uvedla ředitelka centrály Petra Psotková.

Stánek je v pavilonu B2. „Expozice je koncipována tak, aby lidé na veletrhu získali maximum informací a inspiraci pro návštěvu regionu Východní Morava. Jsme připraveni dát odpovědi na typické otázky, které si většina turistů klade při výběru své dovolené či víkendového pobytu. Máme v nabídce široké spektrum možností pro trávení volného času na kole, pěšky, na lodi, na koni, ale i relaxaci v lázních a wellness resortech,“ vyjmenovala Psotková.

Čtyři moravské kraje, a to Jihomoravský, Olomoucký, Moravskoslezský a Zlínský připravily pro letošní turistickou sezónu společnou tiskovinu určenou zejména pro zahraniční trhy nazvanou Morava a Slezsko (ne)tradičně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x