„Výherní“ los přinesl půlmilionové neštěstí

Ilustrační foto: archiv zlin.cz
UHERSKOHRADIŠŤSKO – Z výhry se radoval muž z Uherskohradišťska, který měl údajně vyhrát na kazašský los 500 tisíc amerických dolarů. To ale ještě nevěděl, že stejnou částku, ale v českých korunách, bude muset zaplatit jako pochybnou daň z výhry. Peníze odeslal, ale výhra pořád nikde.

Minulý rok v dubnu dostal osmapadesátiletý muž žijící na Uherskohradišťsku los od své „kamarádky“ žijící v Kazachstánu. Chtěla mu tak popřát k jeho svátku. A skutečně to vypadalo, že dárek oslavence potěší. Přes danou loterijní společnost totiž zjistil, že jeho los je výherní. Údajně mu měl přinést 500 tisíc amerických dolarů. To ale ještě nevěděl, že ho „výhra“ pořádně potrápí.

„Emailem obdržel informace o budoucím převodu výhry na jeho účet. V něm bylo mimo jiné zmíněno, že výherci loterijní společnost naúčtovala daň z výhry ve výši půl milionu korun. Po zaplacení „daně“ na uvedený účet, byl ujištěn, že výhra bude přichystána v jedné z kazašských bank k vyzvednutí. K vyhranému finančnímu obnosu ale doposud neobdržel žádné informace,“ popisuje mluvčí policie Radomír Šiška.

Muži teď nepomůže ani jeho „kamarádka“, ani loterijní společnost, přestali s ním totiž komunikovat. Oklamaný muž nakonec vytušil podvod a šel celou věc oznámit na policii.  Ta se teď podle Šišky podvodu věnuje a neznámému pachateli v případě jeho dopadení hrozí až pět let za mřížemi.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x