Vyjádřete se ke stavu ovzduší prostřednictvím on-line dotazníku

Ilustrační foto
ZLÍNSKÝ KRAJ – Jste spokojeni s kvalitou ovzduší v místě vašeho bydliště? Je pro vás otázka ochrany životního prostředí důležitá? Pak byste se měli i vy prostřednictvím dotazníku zapojit do veřejné konzultace, která se věnuje právě těmto tématům.

Ministerstvo životního prostředí se aktuálně věnuje přípravám novely zákona o ochraně ovzduší. V této souvislosti se také obrací na širokou veřejnost s výzvou, aby se zapojila do probíhající veřejné konzultace k ochraně ovzduší v České republice.

Veřejná konzultace je určena široké veřejnosti – od orgánů veřejné moci, přes akademickou sféru a další odbornou veřejnost či zástupce zájmových skupin až po jednotlivé občany. Díky veřejné konzultaci zjistíme názor veřejnosti na stav a vývoj kvality ovzduší, úroveň a efektivitu jeho ochrany v České republice, dostupnost informací a možnosti dalšího směřování ochrany ovzduší,“ uvedl vrchní ministerský rada Odboru ochrany ovzduší při Ministerstvu životního prostředí Matěj Mrlina.

Veřejná konzultace proběhne formou strukturovaného dotazníku, který pokrývá široký okruh témat dotýkajících se všech oblastí ochrany ovzduší. Výstupy z veřejné konzultace budou využity jako jeden z podkladů nejen pro přípravu komplexní novelizace legislativy v oblasti ochrany ovzduší, ale také pro úvahy o budoucím směřování ochrany ovzduší v České republice.

Dotazník je dostupný zde do 15. srpna 2021.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x