Vyskočil z jedoucího vozidla a utekl do lesa. Podezřelý muž se chtěl vyhnout trestu

Ilustrační foto
VSETÍNSKO – Podezřelý devětadvacetiletý muž, který se vyhýbal výkonu trestu, byl v minulém týdnu viděn na Vsetínsku. Jakmile jej zahlédla policejní hlídka, vyskočil z jedoucího vozidla a utekl před policisty do lesa.

Ve středu odpoledne projíždělo Valašským Meziříčím a dalšími obcemi ve směru na Vsetín osobní vozidlo, které měl řídit podezřelý devětadvacetiletý muž. „Poznatek kriminalistů jela prověřit policejní hlídka z Jablůnky, která automobil o několik minut později spatřila při průjezdu obcí Bystřička,“ uvedl nadpraporčík Petr Jaroš.

Policisté následovali osobní automobil až k parkovišti na Trojáku. Tam se jej za pomocí majáků a červeného nápisu STOP pokusila hlídka na bezpečném místě zastavit. „Řidič za volantem civilního vozu nejprve zpomalil a odbočil k nedaleké restauraci. Poté se však náhle opět rozjel a ujížděl zpět na Vsetín. Po několika stovkách metrů řidič z ještě jedoucího vozidla vyskočil a utekl do lesa,“ pokračoval Petr Jaroš.

Mezitím na místo dorazily i další policejní hlídky včetně policisty se služebním psem. Ti prchajícího muže v lese pronásledovali až na Troják, kde jej následně zadržela hlídka dopravních policistů.


„Důvody řidičova úprku byly zcela zřejmé, neboť na něj byl na konci minulého roku vydán příkaz k dodání do výkonu trestu a navíc řídil vozidlo, přestože mu byl v minulosti uložen mnohaletý trest zákazu řízení všech motorových vozidel,“ dodal Petr Jaroš.


Muž strávil noc v policejní cele a na konci minulého týdne byl policisty transportován do ostravské vazební věznice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x