Výtěžek letošní vánoční sbírky si v Hradišti rozdělí Akropolis a PAHOP

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Uherské Hradiště)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Město Uherské Hradiště pořádá každým rokem v předvánočním období charitativně zaměřenou veřejnou sbírku, a to již od roku 2003. V letošním roce se sbírka uskuteční pro Akropolis a zdravotní ústav paliativní a hospicové péče PAHOP, serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Jan Pášma.

Jak upřesnila vedoucí Akropolisu Andrea Klofáčová, případný výtěžek sbírky by organizace ráda využila k zakoupení speciálního lůžka, které je určeno pro program s dětmi s autistickým postižením.

PAHOP by výtěžek sbírky využil jako příspěvek na pořízení automobilu pro mobilní hospic a terénní odlehčovací službu. Služby nevyléčitelně nemocným a umírajícím lidem poskytuje organizace nepřetržitě, umožňuje jim důstojné a bezbolestné dožití v domácím prostředí. A dostatečný vozový park je pro zajištění dostupnosti služby velmi důležitý.

„Letošní sbírka začne 27. listopadu, potrvá do 29. prosince a ke sbírce s dvěma účely budou využity celkem tři pokladničky. Jedna, určená pro PAHOP, bude již tradičně umístěna na Masarykově náměstí, další dvě, určené pro Akropolis, budou umístěny ve Slováckém muzeu a v Uherskohradišťské nemocnici,“ upřesnil Pášma.

Vloni byl výtěžek předvánoční sbírky vysoký, lidé do pokladniček vložili skoro 60 tisíc, peníze připadly nízkoprahovému zařízení TULIP. Dosavadní rekord sbírky padl v roce 2017, kdy výtěžek činil takřka 71 tisíc korun. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x