Výtěžek z holešovského charitativního běhu pomůže vážně nemocnému Matyáškovi

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Holešov)
HOLEŠOV - I letos bude součástí Dne pro zdraví v Holešově charitativní běh. Tentokrát vybrané peníze poputují na léčbu těžce nemocného tříletého Matyáška, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Hana Helsnerová.

Den pro zdraví se letos v Holešově uskuteční 4. dubna a tradičně nabídne poradny zdraví, diagnostiku zdravotního stavu, prodejní a výstavní stánky, pohybové aktivity pro děti i dospělé, ochutnávky zdravé kuchyně a spoustu dalšího. Akce se bude konat v prostorách 3. Základní školy Holešov od deváté hodiny ranní.

Už potřetí vyvrcholí Den pro zdraví charitativním během. Letos se běžci vydají na pětikilometrovou trať, aby svým pohybem pomohli zůstat v pohybu také tříletému Matyáškovi Urbanovi z Holešova. „Malý hnědooký chlapeček trpí nevyléčitelnou nemocí, svalovou dystrofií Duchenne. Vyskytuje se asi jeden případ na 5 000 dětí. Získané peníze budou použity na rehabilitace, rehabilitační pomůcky nebo hipoterapii dle aktuálních Matyáškových potřeb,“ konstatovala Helsnerová.

Běžet mohou malí velcí, mladí, starší, zkrátka všichni, kdo se nebojí pohybu a mají touhu pomáhat. Symbolicky se mohou přijít proběhnout také děti, které čeká běh na 300 metrů, ve 14.30 hodin je pak naplánován start hlavního charitativního běhu. Nad oběma akcemi převzal záštitu starosta města Holešova Rudolf Seifert.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x