Výtěžek z koncertu luhačovické ZUŠky vynesl téměř 10 tisíc, peníze pomohou nemocné Terezce

Koncert ZUŠ Luhačovice (Foto: ZUŠ Luhačovice)
LUHAČOVICE - V rámci benefičního koncertu Základní umělecké školy (ZUŠ) Luhačovice se podařilo vybrat téměř 10 tisíc korun. Peníze pomohou malé dívence Terezce, která bojuje s vážnou nemocí, serveru Zlin.cz to uvedl za luhačovickou radnici Nikola Synek.

Benefiční koncert se uskutečnil v kulturním domě Elektra a výtěžek z dobrovolného vstupného šel na sbírku Podané ruce Terezce konanou pod záštitou Korunky Luhačovice. „Vybralo se celkem 9 948 korun,“ upřesnila ředitelka ZUŠ Luhačovice Monika Slováková.

Sbírku Podané ruce Terezce vyhlásila Korunka Luhačovice loni. Čtyřletá Terezka Kozubíková z Dolní Lhoty trpí od narození závažným onemocněním střev. Krátce po narození prodělala ve FN Brno rozsáhlou břišní operaci, při které jí bylo odstraněno téměř celé tenké střevo. Lékaři jí dávali minimální šanci na přežití, její stav byl totiž komplikován celkovou sepsí organismu – otravou krve. Měsíc byla udržována v umělém spánku (aby nepociťovala bolest z hladu, protože nemohla nic jíst ani pít). I přes další závažnou komplikaci – počínající jaterní selhání se Terezka projevila jako velká bojovnice.

Prakticky celý první rok svého života strávila v nemocnici. Rodiče musejí Terezku vyživovat nitrožilně a je třeba při tom dodržovat velmi přísná hygienické pravidla. Peníze by měly mimo jiné posloužit na přebudování bytu na bezbariérový, aby se Terezka i s infuzním stojanem mohla sama pohybovat po bytě bez pomoci ostatních členů rodiny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x