Výuku přírodopisu oživí na škole v Kroměříži integrovaný skleník

Foto: MěÚ Kroměříž
KROMĚŘÍŽ - Základní škola U Sýpek v Kroměříži má novou odbornou učebnu pro výuku přírodovědných předmětů, jejíž součástí je také integrovaný skleník. Serveru Zlin.cz to za kroměřížskou radnici sdělila Šárka Kučerová.

Učebna vznikla jako součást projektu Škola pro všechny, věda hrou financovaného z Integrovaného regionálního operačního programu, do něhož se zapojily čtyři kroměřížské základní školy. Odborná učebna byla postavena na místě dřívějšího skladu a skleníku.

„Vznikly tak nádherné prostory, které – doufám – budou žáci i učitelé dobře využívat. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na realizaci projektu podíleli a pomohli tak účelně investovat dotaci určenou pro tuto i další školy,“ řekl starosta Jaroslav Němec.

Přírodovědná učebna je bezbariérová a spojena prosklenou stěnou se skleníkem. „Díky tomu umožní přímé propojení teoretické výuky přírodovědných předmětů s praktickými aktivitami a činnostmi žáků. V rámci projektu byla vyřešena i konektivita školy, splňující předepsaný standard kvality. Jsme rádi, že nám tento projekt pomáhá posunout vzdělávání na vyšší úroveň,“ uvedla ředitelka školy Eva Šílová.

Celý projekt zahrnoval také stavební úpravy, výstavbu a vybavení odborných učeben v základních školách Slovan, Zachar a U Sýpek. „Umožnil i dořešení bezbariérovosti v Základní škole Oskol. To vše by mělo přispět ke zvýšení kvality vzdělávání ve vazbě na budoucí zaměření žáků při volbě dalšího studia,“ dodala místostarostka Daniela Hebnarová.

V Základní škole Zachar byly opraveny odborné učebny chemie, chemické laboratoře, kabinet a učebny informatiky. Na ZŠ Slovan byly rekonstruovány dvě učebny informatiky. Na obou těchto školách byla také vybudována nová počítačová síť, učebny byly vybaveny informačními technologiemi, interaktivními tabulemi a nábytkem. V Základní škole Oskol byly vybudovány dvě bezbariérové přístupové rampy, instalovány dvě schodišťové plošiny a upraveno sociální zařízení pro imobilní žáky.

Jednotlivé části projektu jsou navzájem provázány, školy mohou učebny na základě dohody využívat společně. Celkový rozpočet je bezmála 17,5 milionu korun, dotace pokryje 85 procent nákladů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x