Vzhůru na „mučidla“. Želechovice mají svůj nový Fit park

Foto: obec Želechovice na Dřevnicí
ŽELECHOVICE NAD DŘEVNICÍ - Pohybu není nikdy dost. Zvláště ve věku seniorském nabývá na důležitosti. Vědomi si toho, mají péčí obce a místních Sokolů v jejich areálu u Sokolovny lidé možnost zacvičit si na šesti zbrusu nových posilovacích strojích. Vznikl takto tamní Fit park. A kmotrem se stal jeden velmi zajímavý muž. Nestor kulturistiky nejen v našem regionu, Zlíňan Bob Divílek. Mimochodem ten v místní organizaci jednu sezónu závodil v barvách TJ Sokol.

„Náš Fit park si hned v době svého zrodu v tomto týdnu získal řadu příznivců především mezi seniory, ale cílem je pochopitelně přivést sem i daleko mladší. Posilovacích strojů máme celkem šest, každý má svůj význam a teď jde o to, aby se je lidé naučili správně používat,“ komentovala otevření želechovická místostarostka Alena Gajdůšková.

To je právě doména Boba Divílka, muže udivujícího desítky let svým mistrovstvím a mimochodem i správným heslem, že věk je jenom číslo. Právě on předvedl zájemcům, co které „mučidlo“ dokáže. Jaké partie se tam či tam dají zušlechťovat k radosti nadšených cvičenců. Snad to Bob unese, když prozradíme, že má v rodném listě napsáno: rok narození 1945.

Jeho um je stále obdivuhodný. Změřil tu síly s jedním z našich šikovných hasičů. Šlo o kliky.

„Řekněme, že souboj ob dvě generace dopadl, co se kliků týče, nerozhodně, jenže je taky dobré připomenout, že je Bob dělal na rozdíl od soupeře jen jednou rukou,“ smál se starosta Želechovic nad Dřevnicí Ivo Thurner.

Ještě jedna připomínka pro zájemce. Posilovací stroje jsou přístupny široké veřejnosti při respektování provozního řádu Fit parku Sokolka. Každý, kdo si chce zacvičit a vylepšit svou kondici, je srdečně vítán.

Zobrazit fotogalerii >>