Vzkaz nejen z Barumky: Kájo bojuj, jsme s tebou

ZLÍN, PRAHA - Ten příběh bere za srdce a musí mít dobrý konec. Když už je tak dramatický a místy hodně smutný. Je o čtrnáctileté ještě loni mimořádně aktivní a normálně plně zdravé Karolíně Dědičové z Roštění na Kroměřížsku. Její stejně statečné mamince Martině, ale i všech dalších členech rodiny. A nově i o těch, kteří se snaží pomoci třeba na zlínské Barum rallye.

Karolína se už osm měsíců nezdolně rve v péči lékařů v Olomouci a v Praze o vlastní život. Trpí těžkou formou leukémie, ještě loni před vánočními svátky bylo vše úplně v pohodě, věnovala se škole, hasičskému sportu, pomáhala mámě s výchovou nových adeptů tohoto sportu, běžně porážela starší kluky. Pak se zničehonic ohlásila coby zavilý nečekaný nepřítel zlá nemoc.

Dědeček a babička Káji společně se třemi brášky přebírali z rukou vedení kraje a města na Barumce výtěžek s „malovací“ soutěže naší věhlasné soutěže. Má pomoci při další léčbě. A když všechno půjde dobře, měla by se Kája dočkat po vrcholící konzervativní náročné léčbě transplantace. Kostní dřeň by měl darovat o dva roky mladší bratr Jaroslav. „Uvidíte, všechno dobře dopadne,“ těšila v centru dění na zlínském náměstí dlouholetá propagátorka dárcovství Zdena Wasserbauerová prarodiče nemocné dívky i všechny tři brášky.

Přímo na Barumce se mohli hlásit další zájemci o potenciální záchranu životů. „Právě proto se jdeme přihlásit,“ potěšil zástupce pořádající akce Jedu na dřeň třeba Roman Matuška z Rackové, který přivedl i dva stejně mladé osmnáctileté kamarády Daniela Žůrka a Tomáše Vajdu. „Moc mne zaujalo, že jde zachraňovat životy, nikdy nevíte, co se stane vám,“ potvrdil smysl celého dárcovství Roman.

Mezitím se kluci z rodiny nemocné dívky ze zlínského náměstí spojili do pražské motolské nemocnice se svou maminkou Martinou, která je stále po boku své Karolíny, veliké bojovnice.

„Všem moc děkujeme za zájem, jsem s Kájou vlastně už osm měsíců hospitalizace při její léčbě, všechny moc zdravíme, držte pěsti,“ vzkazuje mimořádně statečná maminka.

Paní Martino, Zlín a nejen on a nejen Barumka drží pěsti, jak jen to jde. Bojujte, věříme v dceřino plné uzdravení, letí pozdrav i ze stránek Zlin.cz.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->