Vzpomínky na hokejové finále. Zlín- Vsetín 99. Aktéři u obrazovek

Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN/VSETÍN - Je to nějakých 21 let, z mladíků muži středního věku. Díky televizní obrazovce ožívají vzpomínky přímých aktérů. Hokejisté Vsetína vyhráli v sérii finále play off nad Zlínem 3:0 na zápasy. Valaši ze Vsetína slavili v roce 1999 pátý titul v řadě.

Byla to tehdy po čtyřech letech zase velká událost. Vsetínští s kádrem plným reprezentantů šlapali jako dobře namazaný stroj. V opakování finálové série dokončili úžasnou zlatou pětiletku.

Ale i Zlín měl tehdy výborný tým. Tehdy jej ze střídačky vedli Zdeněk Venera s Antonínem Stavjaňou.

„Nejvíc mne pobavilo, jak byl člověk mladý,“ usmál se přímo u obrazovky Zdeněk Venera. A přidal další zajímavý postřeh. „Zápasy byly samozřejmě vypjaté, ale na rozdíl od jiných sérií bylo pořád znát, že hrají proti sobě rivalové, ale i kamarádi.“

A ono to funguje i dnes. „Zrovna jsem dostal esemesku od Patrika Hučka,“ hlásil třeba vsetínský Radim Tesařík. Mimochodem za pět let získal další titul se Zlínem a totéž si zopakoval v roce 2014 po dalších deseti letech.

Patrik Hučko, tehdy řízný bek a střelec jednoho ze zlínských gólů ve třetím utkání , s nadhledem po letech vzpomíná. „Jo, jo, v prvním duelu nám dal hattrick Martin Procházka, prohráli jsme 1:3, další zápas na svém ledě uhráli Vsetínští 4:3, doma jsme podlehli 2:4 , ale stříbro nebylo k zahození. Zrovna jsme s Pepíkem Štraubem žertovali, zdali by se výsledek nedal změnit.“

Mimochodem Hučko má taky dvě zlata. Se Zlínem. V roce 2004 coby hráč, třebaže v týmu strávil jen část sezóny a vydal se do zahraničí, o deset let později jako masér.

Dnes působí v kabině fotbalistů Zlína. Masér a kustod, to je jeho role. „Moc nevěřím, že se fotbalová sezóna dohraje, musíme vyčkat věcí příštích. Mimochodem hokejové zážitky z obrazovky staré více než dvacet let tříbí po telefonu například se záložníkem fotbalového Fastavu Petrem Jiráčkem.

Vzpomínky jsou hezké, budoucnost zatím, bohužel, nejasná.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x