Za nehodu cyklisty a elektrokoloběžkáře mohl alkohol

Ilustrační foto
VSETÍNSKO – U dvou dopravních nehod, při kterých sehrál důležitou roli alkohol, zasahovali v uplynulých dnech policisté na Vsetínsku. V jednom případě nezvládnul jízdu šedesátiletý cyklista, ve druhém pak uživatel elektrokoloběžky.

K první dopravní nehodě došlo ve středu večer na jedné z křižovatek v Rožnově pod Radhoštěm. Šedesátiletý cyklista jel po chodníku podél silnice, následně sjel na komunikaci a při snaze opět najet na chodník narazil předním kolem do obrubníku. To samozřejmě nemohlo skončit jinak než pádem z kola.

Muž byl následně převezen do nemocnice, ale ještě před tím s ním policisté provedli dechovou zkoušku na alkohol, která potvrdila podezření, že na kolo usedl pod jeho vlivem – nadýchal 1,3 promile alkoholu,“ informoval policejní mluvčí Petr Jaroš.


O několik hodin později, asi patnáct minut po půlnoci, se podobná situace opakovala v obci Zubří. Tam na jedné z místních komunikací havaroval devětačtyřicetiletý muž na elektrokoloběžce.

Při návratu domů najel řidič na odvodňovací kanál a upadl na ulici. I on skončil v nemocnici a také tento muž nebyl střízlivý,“ pokračoval Jaroš s tím, že krátce po havárii muž nadýchal bezmála dvě promile alkoholu.


Oběma řidičům budou večer ze středy na čtvrtek připomínat nejen šrámy, které při nehodách utrpěli, ale zřejmě i několikatisícové pokuty, které jim nyní hrozí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x