Za vloni obnovený Sportovní areál Mojmír získalo město čestné uznání

Za Sportovní areál Mojmír získalo Uherské Hradiště čestné uznání. Foto: web města Uherské Hradiště
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Už více než rok mohou obyvatelé Uherského Hradiště využívat Sportovní areál Mojmír, multifunkční sportoviště pro širokou veřejnost, které vzniklo komplexní přestavbou starých, již nevyhovujících sportovních ploch. Za rekonstrukci sportovního areálu, která stála 36 milionů korun, dostalo město čestné uznání v soutěži Stavba roku Zlínského kraje 2020.

Uherské Hradiště v soutěži Stavba roku Zlínského kraje uspělo v kategorii Stavby občanské vybavenosti.  Výsledky soutěže byly slavnostně vyhlášeny 21. září 2021 v Otrokovicích.

„Komplexní nabídka sportovišť je naší chloubou. Když do ní v loňském roce přibyl znovuobnovený Sportovní areál Mojmír s pestrou paletou sportovišť a velkou nabídkou možností v různých druzích sportu, rozšířily se tím možnosti sportování veřejnosti části města, kde kvalitní podmínky pro sport dlouhodobě chyběly. Z ocenění mám radost, ale ještě větší uspokojení cítím, když jdu kolem sportoviště a vidím, že se to tam hemží sportujícími lidmi, to je největší odměna,“ řekl starosta města Stanislav Blaha.

V září 2020 zde vyběhli poprvé fotbalisté na fotbalové hřiště s umělým trávníkem, dalším sportovcům začal sloužit atletický ovál se sektory skoku dalekého a vrhu koulí a dvě víceúčelová tartanová hřiště, na kterých lze provozovat street basketbal, malou kopanou, tenis, florbal nebo volejbal. V areálu je rovněž nainstalováno sedm posilovacích strojů a každé stanoviště je možno využít pro posílení různých svalových partií. Sportoviště je vybaveno i potřebným zázemím s místností pro správce, sociálním zařízením nebo přístřeškem pro kola.            

Sportovní areál Mojmír je součástí areálu Základní školy Za Alejí. Ta jej využívá pro výuku tělesné výchovy společně se Střední odbornou školou a Gymnáziem Staré Město. V odpoledních hodinách je areál přístupný široké veřejnosti.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x