Za životodárnou tekutinu získají dárci krve vitaminy

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně spustila akci Daruj krev s VITARem. Každý, kdo na Hematologicko-transfúzní oddělení zlínské nemocnice přijde v lednu darovat krev, získá vitaminy, serveru Zlin.cz to sdělil PR specialista nemocnic Zlínského kraje Zdeněk Dvořák.

„Dárců krve si velmi vážíme a dárky z naší produkce jim chceme za jejich ochotu poděkovat. Přitom věříme, že vitaminy jim pomůžou odstartovat nový rok ve zdraví,“ prohlásil Vladimír Polášek, generální ředitel společnosti VITAR.

Leden nebyl pro spolupráci vybrán náhodou. Jde o měsíc, během kterého nemocnice každoročně pociťuje nedostatek dárců krve. Řada z nich, často pod tlakem atmosféry Vánoc, chodí darovat v prosinci, další jsou vinou chladného počasí nachlazení či nemocní a na transfuzní stanici tak nemohou přijít. „Věříme, že akce k nám přivede více dárců, než je v lednu obvyklé. Budeme za to opravdu rádi, protože krev je stále potřeba. Jsou operace, při kterých se jí spotřebuje i několik litrů. Chci proto poprosit, kdo z dárců může svou návštěvu naplánovat na leden, ať to udělá,“ vzkázala Jana Pelková, primářka Hematologicko-transfúzního oddělení krajské nemocnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x