Začal festival Jeden Svět

Začal festival Jeden Svět. Foto: jedensvet.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Dokumentární festival Jeden svět se letos uskuteční opět převážně online. Uherskohradišťské kino Hvězda by rádo, pokud to situace dovolí, uvedlo tři vybrané snímky letošního festivalu také v Letním kině ve Smetanových sadech.

V pondělí 10. května odstartoval mezinárodní festival o lidských právech Jeden svět. Ten letos nabídne 101 dokumentů z více než 50 zemí a 40 debat. Vše proběhne stejně jako v loňském roce on-line. Dokumenty i debaty budou k dispozici ke zhlédnutí až do 6. června.

Denně se můžete odkudkoliv připojit k dopolednímu vzdělávacímu bloku „Jeden svět vzdělává“ a odpoledním či večerním projekcím dokumentů a následujícím debatám s tvůrci i odborníky. Uherskohradišťské Kino Hvězda ale doufá, že nezůstane jen u on-line projekcí a že se svými diváky setká také na opravdových promítáních obohacených o osobní účast zajímavých hostů.

Pokud se restrikce cílící na omezení šíření koronavirové nákazy uvolní, kino by mělo v termínu od 27. do 29. května odpromítat tři vybrané snímky v Letním kině Smetanovy sady.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x