Zahradní Mírapárty – malé olympijské ohlédnutí, odpočinek a pak směr Indianopolis

Foto: zlin.cz
FRYŠTÁK - V rukou to měli v přípravách společně s kamarády dva Mirkové. Tedy Knedla nejstarší a prostřední. Hlavní osobou vydařené zahradní slavnosti byl ovšem vnuk a syn v jedné osobě Miroslav Knedla nejmladší. Dvanáctý plavec světa na sto metrů znak, olympijský semifinalista a už brzy student univerzity v americkém Indianopolis. Tedy místě, kde bude brát další tréninkové dávky a kde by se rád posunul do nejužší světové plavecké špičky.

U Knedlů ve Fryštáku se podávaly za přítomnosti mnoha milých a známých, plaveckých trenérů, přátel i všech dalších, kteří prošli tak či onak životem mladého plavce, laskominy z domácí kuchyně, dobroty střídalo vychlazené pití, byl čas na vzpomínky i výhledy do budoucna.

„Bylo to fakt hodně náročné období, teď si chci dva týdny jen tak odpočinout, pokud možno bez vody a tréninku a pak už hurá za novými výzvami. Poletím do Indianopolis, budu v tréninkové skupině Raye Loozeho, ale to má ještě čas. Budu studovat marketing i další obory a hlavně se budu chtít pořád zlepšovat,“ pravil čerstvě devatenáctiletý mladý ramenatý muž, který byl logicky středem pozornosti přítomných.

„Víte, nemůžu poděkovat jen někomu, každý, kdo přispěl k mému růstu, si to zaslouží, takže jednoduše, díky všem,“ říkal Míra, když přebíral originální dary, mimo jiné krásně vyvedený olympijský dort.

„No to víte, že mi tu bude moc chybět, ale všechno má svůj vývoj, tak se dnes tak trochu loučíme, je to připomínka olympiády, taky devatenáctých narozenin a výhled na nové výzvy. Ještě, že mi tu zůstanou další dvě děti Karolina a Filip, taky se mají ke sportu. Karolinka je úžasná ve sportovním aerobicu,“ komentuje věci nejen plavecké hrdý táta Miroslav Knedla.

„Jasně, že nám tu bude chvíli smutno, ale dnešní svět je prostě otevřený, věřím, že Míra dělá správný krok, koneckonců tady u nás bude mít vždy dveře dokořán,“ pravil snad největší fanoušek rodinné ekipy Miroslav Knedla nejstarší, který má na sobě stylové tričko. V tomto odění fandili Knedlovi nejmladšímu přímo na olympiádě mnozí z účastníků fryštácké zahradní slavnosti.

„Závody byly v šestnáctitisícovém kotli plaveckého areálu v Paříži úžasné, jedinečná atmosféra, vždycky jsem tam své příznivce cítil, dodávali mi energii, moc jim zpětně děkuji, na tyhle chvíle nikdy nezapomenu,“ ohlédl se ještě jednou náš úspěšný reprezentant.

Zobrazit fotogalerii >>