Základní škola Šafaříkova je bezbariérová a modernější

Foto: MěÚ Valašské Meziříčí
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Rozsáhlou rekonstrukcí za 7,6 milionu korun prošla Základní škola Šafaříkova, kterou navštěvuje 540 žáků. Nejen, že se díky novému výtahu a dalším úpravám stala bezbariérovou, ale k dispozici má také nové a moderní jazykové učebny, informoval server Zlin.cz mluvčí meziříčské radnice Jakub Mikuš.

Slavnostní zahájení a ukázka provozu bezbariérového řešení včetně nových jazykových učeben v Základní škole Šafaříkova proběhly ve středu 12. února. „Rekonstrukce byla rozdělena do tří částí. Nejzásadnější bylo zajištění bezbariérového přístupu do budovy školy, včetně nového výtahu, vybudování bezbariérové toalety a úpravy vnitřních prostor,“ řekla místostarostka Yvona Wojaczková.

Proměnou prošla také trojice učeben. „Jedná se o učebny pro výuku cizích jazyků, které máme nyní vybaveny novou technikou a nábytkem. Díky této investici budeme schopni našim žákům nabídnout výuku jazyků na moderní interaktivní úrovni,“ přiblížil Milan Hendrych, ředitel ZŠ Šafaříkova.

Vybrané části školy, zejména pak odborné učebny, se podařilo také digitalizovat a to díky investici do moderního připojení k internetu. Rekonstrukce se však nedotkla jen vnitřních prostor Šafařky. V areálu nádvoří základní školy jsou vysazeny nové stromy, keře, trvalky a instalovány lavičky.

„Za celou rekonstrukci jsme z rozpočtu města zaplatili přes 7,6 milionu korun. Nyní čekáme na dotaci, která může přesáhnout šest milionů,“ shrnul starosta Robert Stržínek a uzavřel: „Touto investicí však práce na Základní škole Šafaříkova nekončí. V rozpočtu pro letošní rok počítáme s částkou 34,5 milionu korun na zateplení školy.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x