Základní škola Sychrov pohlídá děti zdravotníků a záchranných složek už od půl šesté ráno

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Vsetín)
VSETÍN – Děti vsetínských zdravotníků, záchranářů, hasičů nebo policistů, o které se nyní přes den starají v Základní škole Sychrov, mohou od pondělí 19. října přivézt jejich rodiče do školy už v 5,30 ráno. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.

Od středy 14. října funguje základní škola na vsetínském Sychrově jako zařízení pro hlídaní dětí zaměstnanců poskytovatelů zdravotních a sociálních služeb, hygienických stanic, bezpečnostních sborů, ozbrojených složek, složek Integrovaného záchranného systému a dalších profesí. Její provozní doba byla dosud od 6 do 16 hodin. Od pondělí 19. října bude ale fungovat už od půl šesté ráno.

„Reagovali jsme na situaci zdravotníků, kteří pracují ve směnném provozu a musí být na pracovišti v šest hodin, a iniciovali jsme na krajském úřadě změnu provozní doby zařízení pro hlídání dětí v sychrovské škole, a to od 5: 30 do 16 hodin, “ sdělil starosta Jiří Růžička s tím, že je důležité, aby rodiče těchto profesí nezůstávali s dětmi po uzavření školských zařízení doma, ale chodili do svých zaměstnání.

Škola hlídá děti ve věku od 3 do 10 let.

Zájemci o umístění dítěte se mohou hlásit u vedoucí vychovatelky Věry Wandrolové na telefonním čísle: 734 393 222 nebo na emailu: vera.wandrolova@zssychrov.cz .

Zákonní zástupci musí být podle krizového nařízení vlády zaměstnanci bezpečnostních sborů nebo obecní policie nebo poskytovatelů zdravotních služeb nebo orgánů ochrany veřejného zdraví, anebo zaměstnanci uvedení v § 115 odst. 1 a další zaměstnanci v sociálních službách podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, dále sociální pracovníci zařazení k výkonu sociální práce na krajských a obecních úřadech podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, nebo sociální pracovníci a další odborní pracovníci vykonávající činnosti podle zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů, anebo příslušníci ozbrojených sil nebo pedagogickými anebo nepedagogickými pracovníky určené školy nebo školského zařízení, a to bez ohledu na to, zda jsou tyto děti dětmi nebo žáky určené školy nebo školského zařízení.

--> --> --> --> -->