Základní školy ve Zlíně zůstaly zavřené

Foto: Zlin.cz
Ve zlínských základních školách jarní prázdniny vlastně ještě neskončily. I dnes zůstaly pro děti zavřené. Už v pátek tak znělo doporučení z radnice. Základních škol je na území města třináct.

Zajímavá vizuální situace nastala před osmou hodinou na zlínské Univerzitní ulici. Základní škola Emila Zátopka zavřeno, o pár kroků dál je Střední škola gastronomie a obchodu. Tam studenti normálně přišli. A zase pár kroků – 9. ZŠ Zlín – zavřeno.

Vedení škol využilo pondělní ředitelské volno po svém.

„Kontrolujeme samozřejmě to, aby nám do školy děti nechodili, precizujeme údaje o tom, kdo nepřijde, signály jsme měli už o víkendu. Zahlédl jsem ale jednu holčičku, která dorazila ke škole i s aktovkou, pochopitelně dál nemohla. Dbáme také na dokonalé hygienické zázemí všude ve třídách, na toaletách i v jídelně. Počítáme s tím, že děti dorazí zítra do běžné výuky,“ konstatoval ředitel zlínské ZŠ Slovenská Otto Procházka.

Jedna pedagožka nastoupila do karantény v 11. základní škole ve Zlíně – Malenovicích, další pak v mírně větším počtu na 17. Základní škole ve Zlíně na Jižních Svazích.

„Vytvořili jsme desatero hygienických zásad pro běžný chod školy, počítáme s ním od úterý. Také my jsme po komunikaci s dětmi a rodiči učinili opatření, aby naši žáci, kteří trávili s rodiči dovolenou v Itálii, zůstaly na dva týdny doma,“ okomentoval dnešní ředitelské volno zástupce ředitele Pavel Růžička.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x