Zaměstnanci zlínské kovárny opět začali hromadně hubnout, podpoří tím Charitu

Foto: Kovárna VIVA
ZLÍN - Úvodním převážením začal v Kovárně VIVA 7. ročník oblíbené motivační výzvy Kilo za kilo. Rovnice je jasná – za každý kilogram, který v následujících třech měsících zaměstnanci zhubnou, věnuje firma 100 korun dětem z Praktické školy a dětského domova na Lazech ve Zlíně, server Zlin.cz o tom informovala za kovárnu Kateřina Martykánová.

Předchozí ročníky projektu už dětem přinesly bezmála 65 tisíc korun.

37 statečných se v polovině ledna v Kovárně VIVA společně pustilo do boje s povánočními kilogramy. V rámci projektu Kilo za kilo je kromě snahy o vylepšení zdraví a kondice motivuje také charitativní rozměr akce. Za každý kilogram, který po dobu trvání akce zhubnou, věnuje jejich zaměstnavatel, Kovárna VIVA, sto korun zlínskému dětskému domovu.

Součástí úvodní schůzky bylo nejen vážení, které stanovilo výchozí hmotnost všech účastníků, ale také přednáška výživové poradkyně Kateřiny Kotíkové. Hubnoucí se tak dozvěděli, jak se správně stravovat a zdravě hubnout. Kromě váhy o sobě získali i další údaje jako celkový objem tělesného a viscerálního tuku, body mass index (BMI), objem svalové hmoty a byl jim stanoven metabolický věk, který odráží stav těla.

Výzva potrvá do 30. dubna. „Poté budou vyhlášeni nejúspěšnější účastníci a samozřejmě také celkový finanční výtěžek,“ uvedl jeden z iniciátorů akce, Zbyněk Rozsypal. Zaměstnanci Kovárny VIVA se společně projektu Kilo za kilo účastní už od roku 2014 a celkem na charitu přispěli téměř 65 tisíci korunami.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x