Zápas Karviná – Zlín. Pro Somberga zkouška ohněm

Jan Somberg, Foto: MFK Karviná
ZLÍN, KARVINÁ - Velmi pikantní příchuť má sobotní první kolo fotbalové nadstavby skupiny o udržení v nejvyšší fotbalové soutěži pro Jana Somberga. Už delší čas pravá ruka hlavního trenéra Bohumila Páníka v MFK Karviná má jasno: musíme vyhrát. Ať hrajeme proti "mému" Zlínu či komukoliv jinému.

Šestačtyřicetiletý muž samozřejmě žije ve Zlíně, jeho syn sbírá brankářské zkušenosti v třetiligové rezervě Fastavu. Momentálně má táta hlavu plnou starostí, ale záchranu ve Fortuna lize rozhodně ještě nevzdal. Třebaže jeho tým ztrácí před rozhodujícími pěti koly na barážovou příčku nikoliv nicotných sedm bodů.

Jakou má sobotní zápas v Karviné důležitost?

Samozřejmě značnou, ale teď už je jedno, proti komu hrajeme, příkaz je jasný. Jedenáct kluků musí na hřišti nechat vše, abychom zachovali naději. Tu jsme rozdmýchali výhrou nad Pardubicemi. A byly to pěkné nervy.

Klidu si teď asi moc neužijete. Komu se bude fandit ve zlínské rodině Sombergů?

Tak to by mělo být jasné, fandí se hlavě rodiny, tedy Karviné. Zatímco u manželky a dcery mám úplně jasno, maličká pochybnost může být u syna, přeci jen nosí zlínský dres.

Někdo může spekulovat a přátelské výpomoci Zlínských…

To je úplný nesmysl. Bude se rozhodovat na hřišti, jak říkám, je to jen na nás.

Můžete ještě Zlín namočit do sestupových vod?

Nemyslím si to, kádr Fastavu je plný zkušených hráčů, budou hrát třikrát před svými fandy, mají i slušný náskok. My ale samozřejmě hledíme jen na sebe. A taky na to, zda budou ztrácet naši nejbližší soupeři.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x