Zápisník alkoholičky lámal v hulínském letním kině rekordy

Foto: Město Hulín
HULÍN – Letní kino v Hulíně vstoupilo do své 59. sezony a to pořádně zostra! Hned první promítaný film pokořil návštěvnický rekord – na české drama Zápisník alkoholičky přišlo bezmála šest set platících diváků.

Do letního kina chodí celé generace návštěvníků. Za ty roky už vlastně ví, na co se mohou těšit, a protože my máme od nich pravidelnou zpětnou vazbu, můžeme jim maximálně vycházet vstříc, samozřejmě v rámci našich možností. Jsme hrdí na to, že letní kino v Hulíně promítá už tolik let a děláme vše pro to, aby tradice nadále pokračovala a návštěvníci byli spokojení,“ sdělila Jarmila Zakravačová, ředitelka Městského kulturního centra Hulín, které má letní kino na starosti.

Hned úvod letošní sezony byl pro hulínské letní kino rekordní. V sobotu 13. července přišlo na český film Zápisník alkoholičky 588 platících diváků, což je nejvíce v jeho historii.

Všechna místa byla obsazená, návštěvníci seděli i na dekách a přidaných židlích a pivních setech. To jsme ještě nezažili,“ přiznala Jarmila Zakravačová.

Provoz letního kina i péči o areál hradí z podstatné části radnice ze svého rozpočtu. S těmito položkami počítá každý rok a ani do budoucna svůj přístup nechce měnit.

Letní kino k Hulínu patří. Vlastně neznám nikoho z našich spoluobčanů, který by do něj někdy nezašel, ať už na promítání filmu anebo na koncert či společenskou akci, ke kterým se areál také výborně hodí. Mohu potvrdit, že vstřícný přistup města k potřebám letního kina se nemění. My v Hulíně máme k tradicím úctu a vážíme si toho, co funguje a je prověřené časem,“ vzkázal starosta Hulína Jaromír Žůrek.

Programová nabídka pro druhou polovinu července je velmi atraktivní. V pátek 19. července se bude promítat nová česká komedie Prázdniny s Broučkem, v sobotu 20. července česko-slovenské drama Manželé Stodolovi a v sobotu 27. července návštěvníky potěší americký rodinný „animák“ Ptáci stěhováci. Areál rozezní i koncert, v pátek 26. července v něm vystoupí od 17.30 v rámci svého letošního turné slavné Tři sestry.

--> --> --> --> -->