Zásahová jednotka v akci. Nemocný muž se zamkl v domě a vyhrožoval smrtí

Do akce byla povolána také zásahová jednotka z Brna. Foto: tydenikpolicie.cz
UHERSKOHRADIŠŤSKO – Včerejší incident, ke kterému došlo v dopoledních hodinách v obci na Uherskohradišťsku, zaměstnal téměř dvacet policistů včetně policejního vyjednavače. Ti museli zpacifikovat duševně nemocného muže, který se zamkl v domě a vůči svému okolí začal být velmi agresivní.

Ihned po přijetí oznámení od příbuzných a záchranářů na místo vyrazila policejní hlídka. Podle zjištěných informací mohl být čtyřicetiletý muž, který se zamkl v domě, ozbrojený. „Vykřikoval, že podpálí dům a všechny zabije. Navíc zde byla důvodná obava, že ublíží i sobě. V domě se také nacházel pes bojového plemene a jedovatí hadi,“ popsala situaci Milena Šabatová z Oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Zlínského kraje.

Vzhledem k situaci a stupňující se agresi nemocného policisté na místo přivolali policejního vyjednavače a zásahovou jednotku z Brna. „Poté, co muž přestal komunikovat, policisté ze zásahovky vnikli do domu a muže zajistili. Za asistence policistů byl předán do péče záchranářů,“ dodala Šabatová.

Policisté společně s kriminalistickým technikem dům následně ohledali, aby přesvědčili, že příbuzným nehrozí žádné nebezpečí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x