Zase 2:0. Slovácko pošesté za sebou porazilo Karvinou stejným výsledkem

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Evropa se blíží. Fotbalisté Slovácka po dvou porážkách zase zabrali. Svěřenci trenéra Svědíka vyhráli ve 31. kole FORTUNA:LIGY na hřišti v Karviné 2:0. Tým z Uherského Hradiště porazil slezského soupeře v nejvyšší soutěži stejným výsledkem pošesté za sebou. Slovácko si díky proměněné penaltě Daníčka a pojistce Petržely upevnilo čtvrtou příčku a vzdálilo se svým konkurentům z Plzně a Liberce.

„Utkání bylo důležité pro pohárovou Evropu, ale hlavně pro psychiku hráčů. Po nepodařených zápasech a výkonech i na tréninku bylo vidět, že mužstvo není v optimální pohodě. Někteří hráči, co přišli po covidu, nemají formu. Chtěli jsme to zlomit vůlí a týmovým výkonem, což se podařilo,“ radoval se trenér vítězů Martin Svědík.

Slovácko sice v lize prohrálo čtyři z pěti posledních ligových zápasů, ale v Karviné začalo dobře a z penalty šlo v 11. minutě do zaslouženého vedení.
Zkušený exekutor Daníček se ani při svém sedmém pokusu nemýlil a s jistotou poslal míč pod břevno.

Inkasovaný gól domácí probudil, hosté ale dobře bránili a soupeře do velkých šancí nepouštěli.

Karviná zahrozila až na začátku druhé půle. Čmelíkovu střelu brankář Bajza jen lehce tečoval, ale to stačilo, aby na něj dobíhající Papadopulos nedosáhl.

Hosté po přestávce hrozili jen z brejků. Střelu Navrátila vyrazil gólman Ciupa, jenž si poradil i s dorážkou Klimenta.

Slovácko si v závěru vypracovalo větší šance, ale Petržela mířil vedle a střídající Jurečka trefil tyč. Pojistku přidal v 84. minutě zkušený Petržela. Slovácko udrželo s Karvinou ligovou nulu v devátém z deseti utkání.

Jsem rád, že jsme se vrátili na vítěznou vlnu. Čeká nás Bohemka, která jedenáct zápasů neprohrála, to je další výzva,“ dodal Svědík.

FORTUNA:LIGA, 31. kolo –

MFK Karviná – 1. FC Slovácko 0:2 (0:1)

Branky: 11. Daníček z pen., 84. Petržela. Rozhodčí: Pechanec – Hock, Leška – Proske (video). ŽK: Mikuš, Čmelík – Divíšek. Diváci: 287 (omezený počet).

Karviná: Ciupa – Mikuš, Šindelář (46. Tavares), Santos, Bartošák – Smrž (70. Haša), Mangabeira – Čmelík, Qose (46. Jursa), Herc – Papadopulos. Trenér: Weber.

Slovácko: Bajza – Tomič (77. Srubek), Hofmann, Kadlec, Divíšek – Daníček, Mareček (68. Šimko) – Petržela (89. Rezek), Sadílek, Navrátil (77. Jurečka) – Kliment (76. Cicilia). Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x