Zase je tu Press cup. Novináři zvou kamarády po pětadvacáté

Obhájci titulu – tým HZS ZK (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Vypuklo to v roce 1996. Ve zlínské Sportovní hale Novesta, dnes pro přesnost SH Datart, se začal odvíjet příběh Press cupu. Tedy turnaje v halové kopané pod hlavičkou pořádajícího Syndikátu novinářů Zlínského kraje. Bez přerušení se letos hraje už 25. ročník.

Letos osm týmů, branky, body, tyče, míče. Ruch, radost, úsilí, zklamání. 80 chlapů v akci.

Policisté, hasiči, zástupci Pragokoncertu, coby tradičního sponzora zápolení, Pivovar Černá Hora, Magistrátu města Zlína, novináři, lékaři i starostové.

V sobotu 8. února tedy elitní společnost, také tentokrát hned 28 bitev na hřišti, na ochozu originální občerstvení díky nepostradatelným spolupracovníkům manželům Lidincovým i neregistrovaným zato úžasným partnerům občerstvovačům, dvojice Vrček-Kratomed.

Rozhodčí Dvořák a Valenta poprvé písknou kolem půl deváté, ceny nejlepším – letos i veteránům, což je novinka – jako vždy předá předsedkyně Krajského syndikátu novinářů Jana Bubeníková. To bude chvíli po patnácté hodině.

Prvenství obhajuje tým Krajského hasičského záchranného sboru, který loni ve finále zdolal novináře.

Ti jsou letos výrazně oslabeni, jejich kapitán Robert Heč neboli Messi z Lazů z TV Prima těžce zápasí s viry, kamarádi mu i tímto posílají pozdrav a přání rychlého uzdravení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x