Zastávka na valašskoklobouckém náměstí bude bezbariérová

Foto: MěÚ Valašské Klobouky
VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Ve valašskokloboucké ulici 2. května začala rekonstrukce autobusové zastávky, aby byla pro cestující komfortnější a bezpečnější. Nástup a výstup usnadní zvýšená bezbariérová plocha i nové obrubníky a zlepší se také napojení na přístupové chodníky, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Lenka Zvonková.

Stavební práce potrvají zhruba dva týdny. Po tuto dobu bude náhradní zastávka autobusů umístěna o několik metrů níže ve směru jízdy. Náklady dosáhnou 180 tisíc korun.

„Zastávka č. 1 je součástí autobusového nádraží, které je situované na Masarykově náměstí. Od doby, kdy došlo ke změně počtu stanovišť z devíti na pět, byla až dosud provizorně umístěna do chodníku. Protože svými parametry nevyhovuje standardům pro bezbariérovost, je zapotřebí povrch i napojení na chodníky pro pěší upravit,“ přiblížila starostka Eliška Olšáková. „V lokalitě se současně koná rekonstrukce Domu na rohu a z důvodu stavby je uzavřen sousední chodník. Prosíme proto chodce i řidiče o zvýšenou opatrnost a děkujeme za respektování dopravního značení,“ dodala.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x