Zastávka Smetanovy sady je už v provozu

Foto: MěÚ Uherské Hradiště
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Novou zastávku autobusu s přístřeškem pro cestující postavilo město Uherské Hradiště na třídě Maršála Malinovského u parku Smetanovy sady. Zastávka s přístřeškem, autobusový záliv na silnici a opravené přilehlé chodníky byly dokončeny a zkolaudovány na konci roku 2020, nyní již je zastávka uvedena do provozu, serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Jan Pášma.

Vybudování zastávky přišlo město na 3,5 milionu korun. Novou zastávkou se řešil přesun z hlediska bezpečnosti silničního provozu nepříliš vhodně umístěné zastávky na třídě Maršála Malinovského v blízkosti křižovatky s ulicí Rostislavova.

„Stavby zastávek nejsou nic jednoduchého, jak by se mohlo zdát, konkrétně u této jsme se museli vypořádat s vysokou hustotou inženýrských  sítí. Zato má nová zastávka u parku své širší využití –  zastavují tam nejen stávající linky MHD řešící dopravní obslužnost Mařatic, Sadů, Vések a Míkovic, ale nově také linky jedoucí ze Štěpnic do centra města,“ přiblížil místostarosta města Jaroslav Zatloukal. Z linek městské hromadné dopravy zastavují na zastávce Smetanovy sady autobusy č. 2, 3, 6 a 7. 

Výstavba nových autobusových zastávek je součástí naplňování cílů rozsáhlé koncepce veřejné dopravy v celém souměstí Uherské Hradiště – Staré Město – Kunovice. Město připravuje projekt zastávky na ulici Sokolovská za kruhovým objezdem směrem do centra města, chystá se budování zastávky v Rybárnách ve směru do Starého Města a na Moravním náměstí ve směru od Staré Tenice.  V přípravě je studie na zastávky MHD na Tyršově náměstí ve směru do centra města a zastávka v těsné blízkosti Mariánského náměstí (ulice Otakarova nebo Vodní, kde by zastavovala dnešní linka č. 8 jedoucí ze Štěpnic na autobusové nádraží).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x