Zastupitelé schválili finance potřebné ke spuštění integrované dopravy Zlínského kraje

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Zastupitelstvo schválilo finance nezbytné pro spuštění Integrované dopravy Zlínského kraje od 1. ledna 2021. Serveru Zlin.cz to řekl Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

Přidělení peněz, které jsou nezbytné pro spuštění Integrované dopravy Zlínského kraje (ID ZK) od 1. ledna 2021, schválili v těchto dnech krajští zastupitelé. Jde o navýšení dotace o 4,954 milionu korun na provozní činnost společnosti Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje (KOVED ZK), která je nejdůležitější řídicí jednotkou při přípravě ID ZK, dále přidělení dotace 940 tisíc korun, které KOVED ZK použije na pořízení e-shopu a webového portálu k ID ZK, a také úvěr 3,4 milionu korun, který kraj společnosti KOVED ZK poskytne na nákup dopravních bezkontaktních čipových karet.

„Jsem rád, že tyto prostředky byly schváleny a my tak můžeme pokračovat při přípravě ID ZK. Jedním z dalších kroků bude schválení tarifu. Máme naplánováno, že na konci září bude tarif schvalovat rada. Oproti již zavedenému tarifu Zlínského kraje by však nemělo dojít k velké změně s tím, že současný kilometrický tarif nahradí pro pravidelné cestující tarif zónový. Další novinky již nebudou tak zásadní, protože velkou část toho, co obsahuje ID ZK, už jsme stihli letos. Je to například přechod na tzv. brutto smlouvy, tedy že tržby z jízdného jsou nyní příjmem kraje, dále sjednocení jízdného pro vlakovou i autobusovou dopravu, zlevnění jízdného zvláště na severu kraje či nové očíslování autobusových linek,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Pavel Botek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x