Zastupitelé Valašského Meziříčí vybrali přes 50 tisíc a nakoupili poukázky pro zdravotníky

Zastupitelé z Valašského Meziříčí vybrali peníze a odměnili tamní zdravotníky. Foto: Valašské Meziříčí
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Dobrovolnou sbírku s výtěžkem 52 500 Kč uspořádali ve vlastních řadách zastupitelé města Valašské Meziříčí. Za vybrané peníze nakoupili poukázky s volným vstupem na místní bazén, které předali lékařům a zdravotníkům valašskomeziříčské nemocnice jako poděkování za jejich těžký boj s koronavirem.

Už v předvánočním čase obdarovala radnice 545 zdravotníků Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí a místní stanice Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje bonboniérou Merci (francouzsky „Děkuji“). „Symbolicky jsme jim tak jménem všech občanů našeho města poděkovali za obětavou a velmi náročnou práci během koronavirové pandemie,“ vysvětlil starosta Robert Stržínek a navázal: „V rámci zastupitelstva jsme se navíc shodli na tom, že uspořádáme ještě sbírku ve vlastních řadách. Naším cílem bylo vyjádřit dík zejména zaměstnancům covidových jednotek místní nemocnice.“ 

Nakonec tak mezi sebou zastupitelé vybrali celkem 52 500 Kč. „Po dohodě s vedením nemocnice jsme za tyto peníze nakoupili a následně Milanu Leckéšimu – předsedovi představenstva také předali 210 poukázek na náš krytý bazén. Věříme, že si zde zdravotníci užijí zasloužený odpočinek a načerpají alespoň trochu energie do další práce,“ doplnil s úsměvem Robert Stržínek.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x