Zatopené sklepy a popadané stromy. Zlínským krajem se v sobotu prohnaly silné bouřky

Silné bouřky zasáhly Zlínský kraj. Foto: HZS ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ - V sobotu po poledni se přehnaly Zlínským krajem silné bouřky doprovázené vydatným deštěm a větrem. Zasáhly především východ našeho kraje - Vsetínsko, Zlínsko a Uherskohradišťsko. Hasiči zasahovali u více než padesáti událostí v souvislosti s bouřkami.

Zprvu se jednalo ve většině případů o čerpání vody z komunikací, kdy nestíhala nahromaděnou vodu pobírat kanalizace, nebo ze sklepů rodinných domů. Postupně začaly převažovat zásahy u spadaných stromů, například na silnice nebo dráty elektrického vedení.

„Ve Valašských Kloboukách spadl strom na koleje a ve Velkých Karlovicích na zaparkované vozidlo. V obci Návojná se uvolnila střecha na jednom z rodinných domů, kterou hasiči provizorně opravili,“ uvedl mluvčí krajských hasičů David Martinec.

Do práce se během soboty vrhli profesionální hasiči ze Zlína, Uherského Hradiště, Vsetína, Slavičína, Valašských Klobouk a Uherského Brodu. Následky bouřek likvidovali také dobrovolní hasiči z obcí Uherský Brod, Vlčnov, Nivnice, Vsetín, Nezdenice, Karolinka, Horní Lideč, Slavičín, Hrádek na Vlárské dráze (Slavičín), Francova Lhota, Valašská Senice, Vizovice, Horní Bečva, Rožnov pod Radhoštěm, Karolinka, Halenkov, Uherský Ostroh, Hutisko – Solanec, Velké Karlovice, Liptál, Brumov-Bylnice, Nový Hrozenkov, Újezd, Hrčava a jednotka sboru dobrovolných hasičů podniku Gumárny Zubří a.s.

„Velmi děkujeme všem, kteří pomáhali vyřešit naléhavé události spojené s bouřkami v našem kraji,“ dodal Martinec.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->