Závěr letošních Masters of Rock zkalil hrůzný trestný čin

Ilustrační foto
VIZOVICE - I když byl podle policie letošní ročník metalového festivalu Masters of Rock jedním z nejklidnějších v historii, jeho závěr narušil násilný trestný čin. Ve stanovém městečku bodl muž loveckým nožem náhodného kolemjdoucího. Po útočníkovi navíc v té době pátrala policie, protože nenastoupil do vězení.

K násilnému trestnému činu došlo v neděli po sedmé hodině ráno poblíž stanového městečka v místní části Razov, kde bez jakéhokoli důvodu nebo předchozího konfliktu bodl dvaačtyřicetiletý muž loveckým nožem do břicha pětapadesátiletého muže, který procházel kolem.

Policisté útočníka vzápětí po činu zadrželi a převezli do vazební věznice v Olomouci, protože po něm bylo vyhlášeno pátrání v souvislosti s tím, že nenastoupil do výkonu trestu odnětí svobody,“ uvedla k případu policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Zraněného muže následně záchranáři převezli do nemocnice. Rozsah zranění však kriminalisté neupřesnili.

Policie případ vyšetřuje jako podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví, za což podle Kozumplíkové hrozí tři až deset let odnětí svobody.

Kromě tohoto trestného činu policisté za celou dobu konání festivalu zastavili celkem 19 řidičů pod vlivem alkoholu a 3 řidiče pod vlivem drog.

Rekordmanem se letos stal třiačtyřicetiletý řidič, který v pondělí dopoledne při odjezdu z Vizovic nadýchal 1,82 promile alkoholu. Chtěl dorazit do místa svého bydliště vzdáleného 250 km,“ zakončila Monika Kozumplíková.

Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a další jízdu mu zakázali. Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až jeden rok odnětí svobody, zákaz řízení motorových vozidel nebo peněžitý trest.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x